Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z białej fasoli nie musi być czasochłonna! Możecie ją przygotować w kilkanaście minut i bez wielogodzinnego moczenia suchej fasoli. Wystarczy sięgnąć po fasolkę z puszki, a jako bazę do przygotowania fasolówki wykorzystać Zupę Fasolową Nasza Specjalność Winiary, w której znajduje się nie tylko fasola, ale również idealnie do niej dobrane zioła i przyprawy.
Zupa z białej fasoli podana w postaci kremu pysznie smakuje z chrupiącym dodatkiem. Nie zawsze jednak muszą to być grzanki. Tym razem do zupy dodałam kiełki, a dokładnie mieszankę, w której znalazły się między innymi chrupiące kiełki soczewicy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Przygotowanie
38 min
Krok 1
8 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
Krok 2
5 min
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 3
10 min
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Krok 4
7 min
Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
2 min
W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 6
3 min
Zupę miksujemy na gładki krem.
Krok 7
3 min
Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.
Krok 1
z
7
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
Krok 2
z
7
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 3
z
7
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Krok 4
z
7
Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
z
7
W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 6
z
7
Zupę miksujemy na gładki krem.
Krok 7
z
7
Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0