Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa serowa

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 dag
Ziemniaki
15 dag
Szynka wiejska
2 
Marchewka
10 dag
Seler naciowy
1 
Żółtko
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Natka pietruszki
1 łyżka
Serek topiony
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
293.57 kcal
Węglowodany
18.47 g
Białko
13.42 g
Tłuszcze
18.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki i marchewki pokroić w kostkę, a seler w plasterki.
Krok 2
20 min
Większą część warzyw wrzucić do rondla i zalać rosołem warzywnym, gotować do miękkości.
Krok 3
5 min
Następnie dokładnie zmiksować z wywarem.
Krok 4
5 min
Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu z pozostałymi warzywami.
Krok 5
5 min
Włożyć do zupy, gotować kilka minut.
Krok 6
5 min
Dodać pokrojony serek topiony, doprawić do smaku.
Zupa serowa

Krok 1 z 6

Ziemniaki i marchewki pokroić w kostkę, a seler w plasterki.

Zupa serowa

Krok 2 z 6

Większą część warzyw wrzucić do rondla i zalać rosołem warzywnym, gotować do miękkości.

Zupa serowa

Krok 3 z 6

Następnie dokładnie zmiksować z wywarem.

Zupa serowa

Krok 4 z 6

Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu z pozostałymi warzywami.

Zupa serowa

Krok 5 z 6

Włożyć do zupy, gotować kilka minut.

Zupa serowa

Krok 6 z 6

Dodać pokrojony serek topiony, doprawić do smaku.

Potrzebujesz przepisu na szybką i tanią zupę? Zupa serowa jest dokładnie tym, czego szukasz! Zupa serowa jest bardzo esencjonalna i pożywna, zawiera w sobie dużo warzyw, a dodatkowo jest przygotowana bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Dodatek szynki wzmacnia jej aromat, a serek topiony, który dodajesz pod sam koniec, nie tylko dodaje pysznego smaku, ale również nadaje zupie kremowej konsystencji.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika