Zupa porowa z mielonym
41min
Łatwy
1 kostka
1 kg
Por
1 kg
Mięso mielone
4
Cebula
4 łyżek
Olej
3 kostek
Ser topiony ziołowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
34.78 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcze
53.34 g
Wartość energetyczna
753.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
15 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
Krok 2
5 min
Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
Krok 3
10 min
Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
Krok 4
10 min
Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 5
1 min
Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem, na Rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego. Kto chce, może część pokrojonego pora zeszklić na maśle przed dodaniem do zupy. Podajemy z pszennym pieczywem lub słonymi ciastkami francuskimi.
Komentarze 0