Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem na rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego – to idealna obiadowa propozycja dla każdego. Zobacz, jak łatwo przygotować zupę porową z mielonym!
Obierz i pokrój cebulę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i mieszaj, aż się zarumieni. Dodaj mięso mielone, podsmaż.
Umyj pory, potnij w paski, dodaj do garnka razem z 2,5 litrami wody. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kostki rosołowe drobiowo-warzywne WINIARY. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, kiedy por zmięknie. Wtedy dodaj ziołowe serki topione i gotuj dalej, aż się rozpuszczą. Dopraw solą i pieprzem. Zupa porowa z mielonym gotowa!
Jeśli wolisz, możesz pokrojonego pora zeszklić na maśle, zanim dodasz go do zupy. Zwiększy to jego kaloryczność, ale wzbogaci smak. Nie musisz w ten sposób postępować z całym porem, możesz zeszklić tylko jego część.
Zupa porowa z mielonym mięsem i serkiem topionym to potrawa bardzo sycąca, dlatego świetnie sprawdzi się w charakterze obiadu jednodaniowego. Możesz ją wtedy podawać z bagietką, świeżą bułką albo słonymi ciastkami francuskimi. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Przygotuj jej więcej, bo każdy poprosi o dokładkę!
Komentarze 0