Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa porowa z mielonym
Dodaj do CookBook

Zupa porowa z mielonym

(0)
41 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
1  kg
Por
1  kg
Mięso mielone
4 
Cebula
4  łyżek
Olej
3  kostek
Ser topiony ziołowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.9 g
Wartość energetyczna
556.8 kcal
Tłuszcze
31.2 g
Białko
40.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem na rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego – to idealna obiadowa propozycja dla każdego. Zobacz, jak łatwo przygotować zupę porową z mielonym!

Obierz i pokrój cebulę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i mieszaj, aż się zarumieni. Dodaj mięso mielone, podsmaż.

Umyj pory, potnij w paski, dodaj do garnka razem z 2,5 litrami wody. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kostki rosołowe drobiowe WINIARY. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, kiedy por zmięknie. Wtedy dodaj ziołowe serki topione i gotuj dalej, aż się rozpuszczą. Dopraw solą i pieprzem. Zupa porowa z mielonym gotowa!

Jeśli wolisz, możesz pokrojonego pora zeszklić na maśle, zanim dodasz go do zupy. Zwiększy to jego kaloryczność, ale wzbogaci smak. Nie musisz w ten sposób postępować z całym porem, możesz zeszklić tylko jego część.

Zupa porowa z mielonym mięsem i serkiem topionym to potrawa bardzo sycąca, dlatego świetnie sprawdzi się w charakterze obiadu jednodaniowego. Możesz ją wtedy podawać z bagietką, świeżą bułką albo słonymi ciastkami francuskimi. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Przygotuj jej więcej, bo każdy poprosi o dokładkę!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    15 min
    Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
  • Krok 2

    5 min
    Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
  • Krok 3

    10 min
    Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
  • Krok 4

    10 min
    Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
  • Krok 5

    1 min
    Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Zupa porowa z mielonym

Krok 1 z 5

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.

Zupa porowa z mielonym

Krok 2 z 5

Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.

Zupa porowa z mielonym

Krok 3 z 5

Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.

Zupa porowa z mielonym

Krok 4 z 5

Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.

Zupa porowa z mielonym

Krok 5 z 5

Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu