Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa porowa z mielonym

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Por
1 kg
Mięso mielone
4 
Cebula
4 łyżek
Olej
3 kostek
Ser topiony ziołowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.78 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcze
53.34 g
Wartość energetyczna
753.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
15 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
Krok 2
5 min
Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
Krok 3
10 min
Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
Krok 4
10 min
Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 5
1 min
Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Zupa porowa z mielonym

Krok 1 z 5

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.

Zupa porowa z mielonym

Krok 2 z 5

Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.

Zupa porowa z mielonym

Krok 3 z 5

Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.

Zupa porowa z mielonym

Krok 4 z 5

Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.

Zupa porowa z mielonym

Krok 5 z 5

Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.

Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem, na Rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego. Kto chce, może część pokrojonego pora zeszklić na maśle przed dodaniem do zupy. Podajemy z pszennym pieczywem lub słonymi ciastkami francuskimi.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika