Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem na rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego – to idealna obiadowa propozycja dla każdego. Zobacz, jak łatwo przygotować zupę porową z mielonym!
Obierz i pokrój cebulę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i mieszaj, aż się zarumieni. Dodaj mięso mielone, podsmaż.
Umyj pory, potnij w paski, dodaj do garnka razem z 2,5 litrami wody. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kostki rosołowe drobiowo-warzywne WINIARY. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, kiedy por zmięknie. Wtedy dodaj ziołowe serki topione i gotuj dalej, aż się rozpuszczą. Dopraw solą i pieprzem. Zupa porowa z mielonym gotowa!
Jeśli wolisz, możesz pokrojonego pora zeszklić na maśle, zanim dodasz go do zupy. Zwiększy to jego kaloryczność, ale wzbogaci smak. Nie musisz w ten sposób postępować z całym porem, możesz zeszklić tylko jego część.
Zupa porowa z mielonym mięsem i serkiem topionym to potrawa bardzo sycąca, dlatego świetnie sprawdzi się w charakterze obiadu jednodaniowego. Możesz ją wtedy podawać z bagietką, świeżą bułką albo słonymi ciastkami francuskimi. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Przygotuj jej więcej, bo każdy poprosi o dokładkę!
Przygotowanie
41 min
Krok 1
15 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
Krok 2
5 min
Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
Krok 3
10 min
Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
Krok 4
10 min
Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 5
1 min
Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Krok 1
z
5
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
Krok 2
z
5
Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
Krok 3
z
5
Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
Krok 4
z
5
Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 5
z
5
Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1