
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa porowa z mielonym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Obierz i pokrój cebulę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i mieszaj, aż się zarumieni. Dodaj mięso mielone, podsmaż.
Umyj pory, potnij w paski, dodaj do garnka razem z 2,5 litrami wody. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kostki rosołowe drobiowo-warzywne WINIARY. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, kiedy por zmięknie. Wtedy dodaj ziołowe serki topione i gotuj dalej, aż się rozpuszczą. Dopraw solą i pieprzem. Zupa porowa z mielonym gotowa!
Jeśli wolisz, możesz pokrojonego pora zeszklić na maśle, zanim dodasz go do zupy. Zwiększy to jego kaloryczność, ale wzbogaci smak. Nie musisz w ten sposób postępować z całym porem, możesz zeszklić tylko jego część.
Zupa porowa z mielonym mięsem i serkiem topionym to potrawa bardzo sycąca, dlatego świetnie sprawdzi się w charakterze obiadu jednodaniowego. Możesz ją wtedy podawać z bagietką, świeżą bułką albo słonymi ciastkami francuskimi. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Przygotuj jej więcej, bo każdy poprosi o dokładkę!
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
Krok 2 z 5
Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
Krok 3 z 5
Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
Krok 4 z 5
Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 5 z 5
Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0