Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa porowa z mielonym

Zupa porowa z mielonym

(0)
41min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Rosół drobiowo-warzywny
1  kg
Por
1  kg
Mięso mielone
4 
Cebula
4  łyżek
Olej
3  kostek
Ser topiony ziołowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
40.41 g
Węglowodany
30.93 g
Tłuszcze
31.64 g
Wartość energetyczna
562.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem na rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego – to idealna obiadowa propozycja dla każdego. Zobacz, jak łatwo przygotować zupę porową z mielonym!

Obierz i pokrój cebulę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i mieszaj, aż się zarumieni. Dodaj mięso mielone, podsmaż.

Umyj pory, potnij w paski, dodaj do garnka razem z 2,5 litrami wody. Gdy woda się zagotuje, włóż do niej kostki rosołowe drobiowo-warzywne WINIARY. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, kiedy por zmięknie. Wtedy dodaj ziołowe serki topione i gotuj dalej, aż się rozpuszczą. Dopraw solą i pieprzem. Zupa porowa z mielonym gotowa!

Jeśli wolisz, możesz pokrojonego pora zeszklić na maśle, zanim dodasz go do zupy. Zwiększy to jego kaloryczność, ale wzbogaci smak. Nie musisz w ten sposób postępować z całym porem, możesz zeszklić tylko jego część.

Zupa porowa z mielonym mięsem i serkiem topionym to potrawa bardzo sycąca, dlatego świetnie sprawdzi się w charakterze obiadu jednodaniowego. Możesz ją wtedy podawać z bagietką, świeżą bułką albo słonymi ciastkami francuskimi. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Przygotuj jej więcej, bo każdy poprosi o dokładkę!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    15 min
    Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.
  • Krok 2

    5 min
    Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.
  • Krok 3

    10 min
    Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.
  • Krok 4

    10 min
    Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.
  • Krok 5

    1 min
    Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.
Zupa porowa z mielonym

Krok 1 z 5

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zrumień na złoty kolor w garnku. Dodaj mięso mielone i trochę podsmaż.

Zupa porowa z mielonym

Krok 2 z 5

Pory umyj i potnij w paski. Dolej 2,5 l wody i pora.

Zupa porowa z mielonym

Krok 3 z 5

Wszystko zagotuj i dodaj kostki rosołowe.

Zupa porowa z mielonym

Krok 4 z 5

Jak pory będą na wpół miękkie, dodaj serki topione. Gotuj na małym ogniu, aż serki się rozpuszczą.

Zupa porowa z mielonym

Krok 5 z 5

Na koniec dopraw solą i pieprzem i podawaj z bagietką albo bułką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
j jop

przepis pisany przez dziecko

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cygański garnek

    Cygański garnek

    58 min Łatwy
  • Zupa krem z cukinii

    Zupa krem z cukinii

    50 min Łatwy
  • Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

    Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

    1 godz 22 min Łatwy
  • Sałatka z roszponką i boczkiem z dressingiem

    Sałatka z roszponką i boczkiem z dressingiem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu