Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz cebulę i drobno ją pokrój.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i drobno je pokrój.
Cebulę smaż na 1 łyżce masła przez 5 minut, dodaj pomidory i smaż kolejne 5 minut.
Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Pomidory i cebulę zmiksuj i wymieszaj z bulionem.
Dodaj serek topiony i gotuj około 2 minut (do rozpuszczenia serka).
Dopraw keczupem i sosem tabasco.
Chleb pokrój w kostkę, usmaż na 1 łyżce masła i posyp tartym serem.
Zupę podawaj z grzankami.