Zupa pomidorowa wyśmienita
39min
Łatwy
2 kostek
1
Cebula
2 łyżek
2 łyżek
Masło
4 kropli
Sos Tabasco
2 łyżek
Parmezan tarty
500 g
Pomidory
2 plastrów
Chleb tostowy
100 g
Ser topiony śmietankowy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.32 g
Węglowodany
16.64 g
Tłuszcze
14.04 g
Wartość energetyczna
228.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
39 min
Krok 1
5 min
Obierz cebulę i drobno ją pokrój.
Krok 2
5 min
Pomidory sparz, obierz ze skórki i drobno je pokrój.
Krok 3
10 min
Cebulę smaż na 1 łyżce masła przez 5 minut, dodaj pomidory i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
3 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 5
5 min
Pomidory i cebulę zmiksuj i wymieszaj z bulionem.
Krok 6
2 min
Dodaj serek topiony i gotuj około 2 minut (do rozpuszczenia serka).
Krok 7
3 min
Dopraw keczupem i sosem tabasco.
Krok 8
5 min
Chleb pokrój w kostkę, usmaż na 1 łyżce masła i posyp tartym serem.
Krok 9
1 min
Zupę podawaj z grzankami.
Zamiast zwykłej pomidorówki zupa pomidorowa wyśmienita! Aksamitnie kremowa, z dodatkiem śmietankowego serka topionego, na aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY, doprawiona keczupem i sosem tabasco. Zupa pomidorowa wyśmienita najlepiej smakuje przyrządzona ze świeżych pomidorów, ale można też ugotować ją z pomidorów z puszki.
Komentarze 0