Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki i pietruszki obrać. Pora dokładnie umyć.
Warzywa włożyć do garnka, zalać 0,75 l wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 20-30 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić na grubsze plastry.
Podgrzybki umyć, pokroić na plastry.
Pietruszkę posiekać.
Ziemniaki przełożyć na dużą patelnię. Zalać wodą – tak, aby przykryła ona ziemniaki. Podgotować przez ok. 15 minut – aż zmiękną.
Podgotowane ziemniaki odcedzić, na patelni rozgrzać oliwę, dodać z powrotem ziemniaki, dorzucić pokrojone podgrzybki, doprawić pieprzem i solą.
Całość delikatnie podsmażyć – zrumienić. Pod koniec dodać oregano i posiekaną natkę pietruszki (zostawić trochę do dekoracji), delikatnie wymieszać.
Bulion przecedzić. Marchewkę pokroić i dodać do bulionu. Następnie do bulionu wsypać opakowanie Zupy Pieczarkowej Jak u Mamy Winiary. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem i… gotowe!
Zupę podawać z rumianymi ziemniakami i podgrzybkami, udekorowaną natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0