Zupa krem z serem
32min
Łatwy
3
Ziemniaki
1
Marchewka
1
Pietruszka
1 kawałek
Seler
200 g
Serek śmietankowy topiony
1 pęczek
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
4.74 g
Węglowodany
9.76 g
Tłuszcze
17.49 g
Wartość energetyczna
210.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Zalej 1 litrem wody i wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
Dodaj serek topiony. Zmiksuj zupę.
Krok 4
2 min
Posyp natką pietruszki. Podawaj z groszkiem ptysiowym.
Na zwykły lub wyjątkowy obiad: zupa krem z serem. Gotujemy warzywa, dodajemy serek topiony, miksujemy i posypujemy natką. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub zabłysnąć fantazyjnym dodatkiem: pikantnymi paluchami z francuskiego ciasta, pasztecikami z pieczarkowym farszem lub pokrojonymi ukośnie roladkami z krokietów z mięsem.
Komentarze 0