Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z serem

(0)
32min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1  kawałek
Seler
200  g
Serek śmietankowy topiony
1  pęczek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.74 g
Węglowodany
9.76 g
Tłuszcze
17.49 g
Wartość energetyczna
210.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Zalej 1 litrem wody i wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
5 min
Dodaj serek topiony. Zmiksuj zupę.
Krok 4
2 min
Posyp natką pietruszki. Podawaj z groszkiem ptysiowym.
Zupa krem z serem

Krok 1 z 4

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

Zupa krem z serem

Krok 2 z 4

Zalej 1 litrem wody i wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa krem z serem

Krok 3 z 4

Dodaj serek topiony. Zmiksuj zupę.

Zupa krem z serem

Krok 4 z 4

Posyp natką pietruszki. Podawaj z groszkiem ptysiowym.

Na zwykły lub wyjątkowy obiad: zupa krem z serem. Gotujemy warzywa, dodajemy serek topiony, miksujemy i posypujemy natką. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub zabłysnąć fantazyjnym dodatkiem: pikantnymi paluchami z francuskiego ciasta, pasztecikami z pieczarkowym farszem lub pokrojonymi ukośnie roladkami z krokietów z mięsem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha