Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę krem z kukurydzy przyrządzamy na Rosole drobiowym WINIARY z podsmażanym porem i selerem. Do zupy dodajemy także kukurydzę do pochrupania i słodką śmietankę dla jeszcze lepszego smaku. Zupę krem z kukurydzy podawaj z chrupiącymi grzankami, koperkiem lub kiełkami rzodkiewki.
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Krok 2
5 min
Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 3
20 min
Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.
Krok 4
5 min
Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 5
3 min
Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.
Krok 1
z
5
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Krok 2
z
5
Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 3
z
5
Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.
Krok 4
z
5
Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 5
z
5
Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0