Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z kukurydzy

0
43min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Por (biała część)
3 
Łodygi selera naciowego
2 czubatych łyżek
Masło
1 czubata łyżka
Mąka
1 puszka
Mała puszka kukurydzy
3 łyżek
Śmietana słodka 30%
2 łyżek
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.42 g
Węglowodany
13.15 g
Tłuszcze
13.21 g
Wartość energetyczna
174.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Krok 2
5 min
Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 3
20 min
Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.
Krok 4
5 min
Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 5
3 min
Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.
Zupa krem z kukurydzy

Krok 1 z 5

Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.

Zupa krem z kukurydzy

Krok 2 z 5

Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.

Zupa krem z kukurydzy

Krok 3 z 5

Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.

Zupa krem z kukurydzy

Krok 4 z 5

Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.

Zupa krem z kukurydzy

Krok 5 z 5

Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.

Zupę krem z kukurydzy przyrządzamy na Rosole drobiowym WINIARY z podsmażanym porem i selerem. Do zupy dodajemy także kukurydzę do pochrupania i słodką śmietankę dla jeszcze lepszego smaku. Zupę krem z kukurydzy podawaj z chrupiącymi grzankami, koperkiem lub kiełkami rzodkiewki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika