Zupa krem z kukurydzy
43min
Łatwy
2 kostek
200 g
Por (biała część)
3
Łodygi selera naciowego
2 czubatych łyżek
Masło
1 czubata łyżka
Mąka
1 puszka
Mała puszka kukurydzy
3 łyżek
Śmietana słodka 30%
2 łyżek
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.42 g
Węglowodany
13.15 g
Tłuszcze
13.21 g
Wartość energetyczna
174.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Krok 2
5 min
Pora i selera oczyść, pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 3
20 min
Oprósz mąką i podlej rosołem. Gotuj do miękkości warzyw, potem zmiksuj.
Krok 4
5 min
Dodaj kukurydzę i śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 5
3 min
Przelej zupę do bulionówek i posyp po wierzchu koperkiem.
Zupę krem z kukurydzy przyrządzamy na Rosole drobiowym WINIARY z podsmażanym porem i selerem. Do zupy dodajemy także kukurydzę do pochrupania i słodką śmietankę dla jeszcze lepszego smaku. Zupę krem z kukurydzy podawaj z chrupiącymi grzankami, koperkiem lub kiełkami rzodkiewki.
Komentarze 0