Zupa koperkowa z makaronem
35min
Łatwy
2
kostek
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1
Por (biała część)
2
pęczków
Koperek
10
g
Makaron
1
szklanka
Mleko
1
Żółtko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.73 g
Węglowodany
15.37 g
Tłuszcze
4.94 g
Wartość energetyczna
123.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Makaron zagotować, odcedzić.
Krok 2
10 min
Marchewkę, pietruszkę pokroić w drobną kostkę, por pokroić w piórka.
Krok 3
5 min
Wrzucić do rosołu i zagotować.
Krok 4
5 min
Koperek posiekać i dodać do zupy.
Krok 5
3 min
Mleko wymieszać z żółtkiem i wlać do zupy, wymieszać.
Krok 6
2 min
Dodać makaron. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Zupa koperkowa to idealna przystawka przed daniem głównym w trakcie rodzinnego obiadu. Zdrowa i pożywna, a do tego pyszna, skutecznie zachęci do obiadu każdego domownika. Dodajmy bulion warzywny WINIARY, a zyskamy niepowtarzalny aromat i smak, którego długo nie zapomnimy. Pycha!
Komentarze 0