Zupa koperkowa na skrzydełkach
53min
Łatwy
1 trochę
6
Skrzydełka z kurczaka
1 pęczek
Włoszczyzna
1 trochę
Sól
1.5 pęczków
Koperek
8
Ziemniaki
250 ml
Śmietana 18%
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
23.1 g
Węglowodany
12.73 g
Tłuszcze
21.42 g
Wartość energetyczna
338.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
21 min
Skrzydełka wypłukać, dodać do nich włoszczyznę i ziarenka smaku i zalać wodą. Gotować około 20 minut.
Krok 3
20 min
Do skrzydełek dodać startą marchew i ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 4
1 min
Na 5 minut przed końcem dodać posiekany koper, przyprawić.
Krok 5
5 min
Wlać śmietanę, wymieszać. Chwilę pogotować.
Krok 6
1 min
Przelać do talerzy.
Fantastyczna zupa koperkowa na skrzydełkach w sposób idealny wykorzystuje to warzywo. Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Przyprawa ziarenka smaku ziołowe WINIARY wydobędzie z warzyw to, co najlepsze i jeszcze bardziej podkreśli wyjątkowość dania.
Przepis na zupę koperkową na skrzydełkach jest proty i z jego realizacją każdy poradzi sobie bez problemów. Zacząć warto od obrania warzyw: ziemniaków oraz marchewki. Następnie ziemniaki należy pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka wraz z pęczkiem włoszczyzny, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę ziarenka smaku ziołowe WINIARY i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy startą marchew i pokrojone ziemniaki i kontynuujemy gotowanie do momentu, w którym ziemniaki będą miękkie. Dodajemy posiekany koper, sól, pieprz i przyprawę w płynie MAGGI. Po chwili wlewamy śmietanę, mieszamy, zagotowujemy. Zupa koperkowa na skrzydełkach gotowa do serwowania!
Przygotowana w ten sposób zupa koperkowa na skrzydełkach jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także bardzo sycąca. Samodzielnie stanowi doskonały posiłek, który sprawdzi się w każdych okolicznościach, najlepiej zaś – w chłodniejsze, jesienne i zimowe dni.
Przepis na zupę koperkową na skrzydełkach jest proty i z jego realizacją każdy poradzi sobie bez problemów. Zacząć warto od obrania warzyw: ziemniaków oraz marchewki. Następnie ziemniaki należy pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka wraz z pęczkiem włoszczyzny, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę ziarenka smaku ziołowe WINIARY i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy startą marchew i pokrojone ziemniaki i kontynuujemy gotowanie do momentu, w którym ziemniaki będą miękkie. Dodajemy posiekany koper, sól, pieprz i przyprawę w płynie MAGGI. Po chwili wlewamy śmietanę, mieszamy, zagotowujemy. Zupa koperkowa na skrzydełkach gotowa do serwowania!
Przygotowana w ten sposób zupa koperkowa na skrzydełkach jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także bardzo sycąca. Samodzielnie stanowi doskonały posiłek, który sprawdzi się w każdych okolicznościach, najlepiej zaś – w chłodniejsze, jesienne i zimowe dni.
Komentarze 0