Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Skrzydełka z kurczaka
1 pęczek
Włoszczyzna
1 trochę
Sól
1.5 pęczków
Koperek
8 
Ziemniaki
250 ml
Śmietana 18%
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.1 g
Węglowodany
12.73 g
Tłuszcze
21.42 g
Wartość energetyczna
338.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
21 min
Skrzydełka wypłukać, dodać do nich włoszczyznę i ziarenka smaku i zalać wodą. Gotować około 20 minut.
Krok 3
20 min
Do skrzydełek dodać startą marchew i ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 4
1 min
Na 5 minut przed końcem dodać posiekany koper, przyprawić.
Krok 5
5 min
Wlać śmietanę, wymieszać. Chwilę pogotować.
Krok 6
1 min
Przelać do talerzy.
Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 1 z 6

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 2 z 6

Skrzydełka wypłukać, dodać do nich włoszczyznę i ziarenka smaku i zalać wodą. Gotować około 20 minut.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 3 z 6

Do skrzydełek dodać startą marchew i ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 4 z 6

Na 5 minut przed końcem dodać posiekany koper, przyprawić.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 5 z 6

Wlać śmietanę, wymieszać. Chwilę pogotować.

Zupa koperkowa na skrzydełkach

Krok 6 z 6

Przelać do talerzy.

Fantastyczna zupa koperkowa na skrzydełkach w sposób idealny wykorzystuje to warzywo. Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Przyprawa ziarenka smaku ziołowe WINIARY wydobędzie z warzyw to, co najlepsze i jeszcze bardziej podkreśli wyjątkowość dania.

Przepis na zupę koperkową na skrzydełkach jest proty i z jego realizacją każdy poradzi sobie bez problemów. Zacząć warto od obrania warzyw: ziemniaków oraz marchewki. Następnie ziemniaki należy pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka wraz z pęczkiem włoszczyzny, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę ziarenka smaku ziołowe WINIARY i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy startą marchew i pokrojone ziemniaki i kontynuujemy gotowanie do momentu, w którym ziemniaki będą miękkie. Dodajemy posiekany koper, sól, pieprz i przyprawę w płynie MAGGI. Po chwili wlewamy śmietanę, mieszamy, zagotowujemy. Zupa koperkowa na skrzydełkach gotowa do serwowania!

Przygotowana w ten sposób zupa koperkowa na skrzydełkach jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także bardzo sycąca. Samodzielnie stanowi doskonały posiłek, który sprawdzi się w każdych okolicznościach, najlepiej zaś – w chłodniejsze, jesienne i zimowe dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika