Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fantastyczna zupa koperkowa na skrzydełkach w sposób idealny wykorzystuje to warzywo. Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Przyprawa ziarenka smaku ziołowe WINIARY wydobędzie z warzyw to, co najlepsze i jeszcze bardziej podkreśli wyjątkowość dania.
Przepis na zupę koperkową na skrzydełkach jest proty i z jego realizacją każdy poradzi sobie bez problemów. Zacząć warto od obrania warzyw: ziemniaków oraz marchewki. Następnie ziemniaki należy pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka wraz z pęczkiem włoszczyzny, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę ziarenka smaku ziołowe WINIARY i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy startą marchew i pokrojone ziemniaki i kontynuujemy gotowanie do momentu, w którym ziemniaki będą miękkie. Dodajemy posiekany koper, sól, pieprz i przyprawę w płynie MAGGI. Po chwili wlewamy śmietanę, mieszamy, zagotowujemy. Zupa koperkowa na skrzydełkach gotowa do serwowania!
Przygotowana w ten sposób zupa koperkowa na skrzydełkach jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także bardzo sycąca. Samodzielnie stanowi doskonały posiłek, który sprawdzi się w każdych okolicznościach, najlepiej zaś – w chłodniejsze, jesienne i zimowe dni.
Komentarze 0