Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zrazy wieprzowe nadziewane mięsem mielonym i suszonymi grzybami, polane Sosem grzybowym WINIARY i podawane z ryżem, to smaczna alternatywa dla standardowych rolad z boczkiem i ogórkiem. Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą one miękkie i delikatne.
Namocz grzyby, najlepiej na noc.
Karkówkę rozbij na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i pieprzem.
Zagotuj grzyby, wyjmij je z wywaru, ostudź, a następnie pokrój w paski.
Cebulę obierz i posiekaj. Rozgrzej na patelni masło i zeszklij na nim cebulę.
Mięso mielone wymieszaj z grzybami i cebulą. Dopraw przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i pieprzem.
Porcje farszu ułóż na płatach mięsa. Karkówkę z farszem zawiń w trójkąty. Przygotowane zrazy obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż zrazy na rumiano.
Sos grzybowy rozmieszaj dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj, aż sos się zagotuje. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Często mieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Zrazy przełóż do naczynia do zapiekania i zalej sosem. Zrazy zapiekaj przez 30 minut bez przykrycia.
Podawaj z ryżem.