Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy wieprzowe nadziewane

0
832 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Karkówka
4 
Suszone grzyby
1 
Cebula
1 Płaska łyżka
Masło
250 g
Mięso mielone wieprzowe
4 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.11 g
Wartość energetyczna
662.89 kcal
Białko
60.57 g
Tłuszcze
41.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

832 min
Krok 1
720 min
Namocz grzyby, najlepiej na noc.
Krok 2
10 min
Karkówkę rozbij na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
Krok 3
16 min
Zagotuj grzyby, wyjmij je z wywaru, ostudź, a następnie pokrój w paski.
Krok 4
10 min
Cebulę obierz i posiekaj. Rozgrzej na patelni masło i zeszklij na nim cebulę.
Krok 5
5 min
Mięso mielone wymieszaj z grzybami i cebulą. Dopraw przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
Krok 6
10 min
Porcje farszu ułóż na płatach mięsa. Karkówkę z farszem zawiń w trójkąty. Przygotowane zrazy obtocz w mące.
Krok 7
20 min
Na patelni rozgrzej olej i smaż zrazy na rumiano.
Krok 8
10 min
Sos grzybowy rozmieszaj dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj, aż sos się zagotuje. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Często mieszaj.
Krok 9
30 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Zrazy przełóż do naczynia do zapiekania i zalej sosem. Zrazy zapiekaj przez 30 minut bez przykrycia.
Krok 10
1 min
Podawaj z ryżem.
Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 1 z 10

Namocz grzyby, najlepiej na noc.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 2 z 10

Karkówkę rozbij na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą JARZYNKA i pieprzem.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 3 z 10

Zagotuj grzyby, wyjmij je z wywaru, ostudź, a następnie pokrój w paski.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 4 z 10

Cebulę obierz i posiekaj. Rozgrzej na patelni masło i zeszklij na nim cebulę.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 5 z 10

Mięso mielone wymieszaj z grzybami i cebulą. Dopraw przyprawą JARZYNKA i pieprzem.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 6 z 10

Porcje farszu ułóż na płatach mięsa. Karkówkę z farszem zawiń w trójkąty. Przygotowane zrazy obtocz w mące.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 7 z 10

Na patelni rozgrzej olej i smaż zrazy na rumiano.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 8 z 10

Sos grzybowy rozmieszaj dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj, aż sos się zagotuje. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Często mieszaj.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 9 z 10

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Zrazy przełóż do naczynia do zapiekania i zalej sosem. Zrazy zapiekaj przez 30 minut bez przykrycia.

Zrazy wieprzowe nadziewane

Krok 10 z 10

Podawaj z ryżem.

Zrazy wieprzowe nadziewane mięsem mielonym i suszonymi grzybami, polane Sosem grzybowym staropolskim Popisowym WINIARY i podawane z ryżem, to smaczna alternatywa dla standardowych rolad z boczkiem i ogórkiem. Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą one miękkie i delikatne.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika