
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Ziołowe Gofry Ziemniaczane

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
10 minKrok 3
15 minKrok 4
5 min
Krok 1 z 4
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach na wiórki, posypujemy szczyptą soli i zostawiamy aby "puściły sok". Po chwili odciskamy powstały płyn.

Krok 2 z 4
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajko, ser, mąkę, olej doprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Krok 3 z 4
Gofry pieczemy w gofrownicy na złoty kolor.

Krok 4 z 4
Ziołowe gofry podajemy z kleksem kwaśnej śmietany, udekorowane plastrem zielonego ogórka i rzodkiewki. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0