Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wytrawne gofry z ziemniaków doprawione ziołowymi ziarenkami smaku to idealna propozycja na obiad lub ciepłą kolacje.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach na wiórki, posypujemy szczyptą soli i zostawiamy aby "puściły sok". Po chwili odciskamy powstały płyn.
Krok 2
10 min
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajko, ser, mąkę, olej doprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 3
15 min
Gofry pieczemy w gofrownicy na złoty kolor.
Krok 4
5 min
Ziołowe gofry podajemy z kleksem kwaśnej śmietany, udekorowane plastrem zielonego ogórka i rzodkiewki. Smacznego!
Krok 1
z
4
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach na wiórki, posypujemy szczyptą soli i zostawiamy aby "puściły sok". Po chwili odciskamy powstały płyn.
Krok 2
z
4
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy jajko, ser, mąkę, olej doprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 3
z
4
Gofry pieczemy w gofrownicy na złoty kolor.
Krok 4
z
4
Ziołowe gofry podajemy z kleksem kwaśnej śmietany, udekorowane plastrem zielonego ogórka i rzodkiewki. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0