Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne ciasto drożdżowe z kakao to idealny pomysł na śniadanie z kubkiem gorącej herbaty, lub na kolację z ciepłym mlekiem przed snem. Zawijaniec drożdżowy z kakao jest uwielbiany przez moją rodzinę. Jest bardzo prosty i nie sprawia żadnych trudności. Zachęcam do wypróbowania przepisu...
Przygotowanie
60 min
Krok 1
5 min
Mleko lekko podgrzewamy.
Krok 2
5 min
Rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier i ok. 4 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy.
Krok 3
30 min
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 4
20 min
Pieczemy w 180 stopniach.
Krok 1
z
4
Mleko lekko podgrzewamy.
Krok 2
z
4
Rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier i ok. 4 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy.
Krok 3
z
4
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 4
z
4
Pieczemy w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0