Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

(0)
44 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
400  g
Ziemniaki
1 
Cebula
4 
Pieczarki
2  łyżek
Masło
200  g
Szynka mielona
200  ml
Śmietana 18%
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17 g
Wartość energetyczna
345.7 kcal
Tłuszcze
25.4 g
Białko
13.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zapiekanka ziemniaczana zwykle kojarzy nam się z warzywną bazą i dużą ilością stopionego żółtego sera. Tymczasem przepis na zapiekankę można nico urozmaicić. Świetną alternatywą klasycznego sera żółtego jest sos śmietanowy. Polewając nim naszą zapiekankę z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek, stworzymy pyszne połączenie, które dobrze sprawdzi się na obiad lub pożywną kolację. Spróbuj sama!

Przygotowanie

44 min
  • Krok 1

    4 min
    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Wrzuć ziemniaki do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie odsącz.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na maśle razem z mięsem.
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw pokruszoną Kostką Mięsną i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami.
  • Krok 5

    2 min
    Naczynie do zapiekania posmaruj masłem. Włóż do niego zawartość patelni.
  • Krok 6

    20 min
    Zalej śmietanką i zapiekaj 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 1 z 6

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 2 z 6

Wrzuć ziemniaki do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie odsącz.

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 3 z 6

Cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na maśle razem z mięsem.

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 4 z 6

Dopraw pokruszoną Kostką Mięsną i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami.

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 5 z 6

Naczynie do zapiekania posmaruj masłem. Włóż do niego zawartość patelni.

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Krok 6 z 6

Zalej śmietanką i zapiekaj 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zapiekanka z tortellini i szynką

    Zapiekanka z tortellini i szynką

    42 min Łatwy
  • ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM

    ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu