Zapiekanka ziemniaczana z cukinią
56min
Łatwy
1
opakowanie
100
ml
Śmietana 12%
400
g
Ziemniaki
100
g
Papryka czerwona
200
g
Cukinia
100
g
Pieczarki
1
Czerwona cebula
2
łyżek
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
5.42 g
Węglowodany
24.45 g
Tłuszcze
3.08 g
Wartość energetyczna
158.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
POMYSŁ NA... przygotuj w 300 ml wody i śmietance. Zagotuj.
Krok 2
10 min
Ziemniaki i pieczarki obierz, pokrój w plasterki.
Krok 3
3 min
Cukinię umyj i także pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz. Oba warzywa pokrój w paski.
Krok 5
5 min
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układaj kolejno warstwami: ziemniaki, cukinię i pieczarki.
Krok 6
2 min
Całość zapiekanki posyp cebulą i papryką. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...
Krok 7
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 25 minut. Podawaj jako samodzielne danie.
Krok 8
1 min
Wierzch posyp siekaną pietruszką.
Ogromnie nas cieszy, że nieskończona jest skarbnica przepisów na zapiekanki! Warzywne, mięsne, rybne, z makaronem, ryżem i ziemniakami... Do wyboru, do koloru ale z gwarancją najlepszego smaku WINIARY!
Komentarze 0