
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
25 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
POMYSŁ NA... przygotuj w 300 ml wody i śmietance. Zagotuj.
Krok 2 z 8
Ziemniaki i pieczarki obierz, pokrój w plasterki.
Krok 3 z 8
Cukinię umyj i także pokrój w plasterki.
Krok 4 z 8
Z papryk usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz. Oba warzywa pokrój w paski.
Krok 5 z 8
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układaj kolejno warstwami: ziemniaki, cukinię i pieczarki.
Krok 6 z 8
Całość zapiekanki posyp cebulą i papryką. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...
Krok 7 z 8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 25 minut. Podawaj jako samodzielne danie.
Krok 8 z 8
Wierzch posyp siekaną pietruszką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0