Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zalewajkaz grzybami pochodzi z polskich wsi i bazuje na pokrojonych w grubą kostkę ziemniakach zalanych żurem. Nasza propozycja bazuje na Barszczu białym Nasza Specjalność WINIARY, dzięki czemu możesz szybko przygotować zalewajkę i zaserwować ją najbliższym. Poznaj przepis na tradycyjną zupę do przygotowania w ekspresowym tempie!
Do garnka wlać 1,75l wody dodać grzyby,gotować na średnim ogniu około 30 minut
Krok 2
10 min
Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól lub vegetę i cebulkę. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się grzybów.
Krok 3
20 min
Boczek kroimy na grubą kostkę i przetapiamy aż się boczek zarumieni,dokładamy do gotowania razem z wytopionym tłuszczem.
Krok 4
25 min
Gotujemy do miękkości następnie wlewamy barszcz i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia dodajemy śmietanę (żeby się nie zważyła dolewamy do śmietany gorącej zupy i dokładnie mieszamy)
Krok 5
2 min
Zupę podajemy na talerzu posypaną nacią pietruszki.
Krok 1
z
5
Do garnka wlać 1,75l wody dodać grzyby,gotować na średnim ogniu około 30 minut
Krok 2
z
5
Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól lub vegetę i cebulkę. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się grzybów.
Krok 3
z
5
Boczek kroimy na grubą kostkę i przetapiamy aż się boczek zarumieni,dokładamy do gotowania razem z wytopionym tłuszczem.
Krok 4
z
5
Gotujemy do miękkości następnie wlewamy barszcz i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia dodajemy śmietanę (żeby się nie zważyła dolewamy do śmietany gorącej zupy i dokładnie mieszamy)
Krok 5
z
5
Zupę podajemy na talerzu posypaną nacią pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0