
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zalewajka z grzybami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
10 minKrok 3
20 minKrok 4
25 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Do garnka wlać 1,75l wody dodać grzyby,gotować na średnim ogniu około 30 minut

Krok 2 z 5
Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól lub vegetę i cebulkę. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do gotujących się grzybów.

Krok 3 z 5
Boczek kroimy na grubą kostkę i przetapiamy aż się boczek zarumieni,dokładamy do gotowania razem z wytopionym tłuszczem.

Krok 4 z 5
Gotujemy do miękkości następnie wlewamy barszcz i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia dodajemy śmietanę (żeby się nie zważyła dolewamy do śmietany gorącej zupy i dokładnie mieszamy)

Krok 5 z 5
Zupę podajemy na talerzu posypaną nacią pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0