Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiśniowo-kokosowa panna cotta to klasyczny, orzeźwiający deser, który świetnie nadaje się na letnie popołudnia jako dodatek do kawy w ogrodzie. Wymieszanie smaków wiśniowego i kokosowego zaskoczy domowników i sprawi, że będą szukać, czy aby na pewno nie zostało jeszcze trochę ich ulubionego deseru. Smacznego!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Żelatynę namoczyć w połowie mleka, resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę Śmietanę z cukrem mocno podgrzać (ale nie zagotować). Do gorącej śmietany, wlać mleko i likier kokosowy oraz wiórki kokosowe, wymieszać wszystko razem i rozlać do szklanek, schłodzić .
Krok 2
10 min
W trakcie zastygania wiórki kokosowe wypłyną na wierzch tworząc kokosową "skorupkę". Z cukru i wody zrobić karmel w którym przesmażyć wiśnie.
Krok 4
1 min
Zimnym sosem wiśniowym polać zastygnięty deser.
Krok 1
z
3
Żelatynę namoczyć w połowie mleka, resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę Śmietanę z cukrem mocno podgrzać (ale nie zagotować). Do gorącej śmietany, wlać mleko i likier kokosowy oraz wiórki kokosowe, wymieszać wszystko razem i rozlać do szklanek, schłodzić .
Krok 2
z
3
W trakcie zastygania wiórki kokosowe wypłyną na wierzch tworząc kokosową "skorupkę". Z cukru i wody zrobić karmel w którym przesmażyć wiśnie.
Krok 4
z
3
Zimnym sosem wiśniowym polać zastygnięty deser.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0