Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wiśniowo-kokosowa panna cotta

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Żelatyna
1 szklanka
Mleko kokosowe
1 szklanka
Śmietana 36%
80 g
Cukier
4 łyżek
Wiórki kokosowe
1 łyżka
Likier kokosowy
1 szklanka
Wiśnie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.11 g
Tłuszcze
22.65 g
Węglowodany
23.44 g
Wartość energetyczna
313.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Żelatynę namoczyć w połowie mleka, resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę Śmietanę z cukrem mocno podgrzać (ale nie zagotować). Do gorącej śmietany, wlać mleko i likier kokosowy oraz wiórki kokosowe, wymieszać wszystko razem i rozlać do szklanek, schłodzić .
Krok 2
10 min
W trakcie zastygania wiórki kokosowe wypłyną na wierzch tworząc kokosową "skorupkę". Z cukru i wody zrobić karmel w którym przesmażyć wiśnie. Zimnym sosem wiśniowym polać zastygnięty deser.
Wiśniowo-kokosowa panna cotta

Krok 1 z 2

Żelatynę namoczyć w połowie mleka, resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę Śmietanę z cukrem mocno podgrzać (ale nie zagotować). Do gorącej śmietany, wlać mleko i likier kokosowy oraz wiórki kokosowe, wymieszać wszystko razem i rozlać do szklanek, schłodzić .

Wiśniowo-kokosowa panna cotta

Krok 2 z 2

W trakcie zastygania wiórki kokosowe wypłyną na wierzch tworząc kokosową "skorupkę". Z cukru i wody zrobić karmel w którym przesmażyć wiśnie. Zimnym sosem wiśniowym polać zastygnięty deser.

Wiśniowo-kokosowa panna cotta to klasyczny, orzeźwiający deser, który świetnie nadaje się na letnie popołudnia jako dodatek do kawy w ogrodzie. Wymieszanie smaków wiśniowego i kokosowego zaskoczy domowników i sprawi, że będą szukać, czy aby na pewno nie zostało jeszcze trochę ich ulubionego deseru. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika