Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotować sos: zmieszać majonez z jogurtem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
2 min
Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 4
4 min
Posiekać w całości cebulę ze szczypiorkiem.
Krok 5
5 min
W przezroczystej misce układać kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
Krok 6
30 min
Przed podaniem schłodzić. Podawać jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
Krok 1
z
6
Przygotować sos: zmieszać majonez z jogurtem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
z
6
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
z
6
Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 4
z
6
Posiekać w całości cebulę ze szczypiorkiem.
Krok 5
z
6
W przezroczystej misce układać kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
Krok 6
z
6
Przed podaniem schłodzić. Podawać jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0