WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA Z JAJKIEM I TUŃCZYKIEM
51min
Łatwy
6
Jajko gotowane na twardo
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1 puszka
Zielony groszek
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
20 dag
Ser żółty tarty
1 pęczek
Dymka
2 łyżek
Natka pietruszki
3 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
13 g
Węglowodany
6.67 g
Tłuszcze
12.77 g
Wartość energetyczna
193.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
5 min
Przygotować sos: zmieszać majonez z jogurtem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3
2 min
Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 4
4 min
Posiekać w całości cebulę ze szczypiorkiem.
Krok 5
5 min
W przezroczystej misce układać kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
Krok 6
30 min
Przed podaniem schłodzić. Podawać jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
Komentarze 0