Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Wątróbka z królika
0.5 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
1 
Cebula
100 ml
Śmietana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
55.9 g
Węglowodany
34.99 g
Wartość energetyczna
529.88 kcal
Tłuszcze
18.22 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę z obu stron.
Krok 2
10 min
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, podsmażyć chwilę razem.
Krok 3
2 min
Przygotować 100 ml bulionu z kostki.
Krok 4
3 min
Do śmietany dodać łyżkę mąki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać do wątróbki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 5
15 min
Podlać wątróbkę bulionem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę z obu stron.

Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, podsmażyć chwilę razem.

Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Przygotować 100 ml bulionu z kostki.

Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Do śmietany dodać łyżkę mąki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać do wątróbki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Podlać wątróbkę bulionem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.

Pyszna wątróbka w sosie śmietanowo-ziołowym na pewno każdemu zasmakuje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika