Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wafel z masą czekoladową

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Wafle tortowe
100 g
Margaryna
0.5 szklanka
Cukier
2 łyżek
Kakao
2 łyżek
Woda
1 
Jajko
2 łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.49 g
Tłuszcze
89.12 g
Węglowodany
187.96 g
Wartość energetyczna
1582.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Margarynę rozpuścić z cukrem na wolnym ogniu, następnie dodać kakao i mieszając do połączenia składników.
Krok 2
5 min
Gdy masa lekko się zacznie gotować, dodać zimną wodę i mieszać, aby masa powstała gładka i lśniąca. Ostawić do ostygnięcia.
Krok 3
10 min
W tym czasie jajko ubić z dwoma łyżkami cukru na gładką masę, połączyć z masą kakaową.
Krok 4
5 min
Smarować wafel po jednej stronie i przekładać kolejnym. Po przełożeniu przycisnąć czymś ciężkim np. deską, aby się skleiły.
Wafel z masą czekoladową

Krok 1 z 4

Margarynę rozpuścić z cukrem na wolnym ogniu, następnie dodać kakao i mieszając do połączenia składników.

Wafel z masą czekoladową

Krok 2 z 4

Gdy masa lekko się zacznie gotować, dodać zimną wodę i mieszać, aby masa powstała gładka i lśniąca. Ostawić do ostygnięcia.

Wafel z masą czekoladową

Krok 3 z 4

W tym czasie jajko ubić z dwoma łyżkami cukru na gładką masę, połączyć z masą kakaową.

Wafel z masą czekoladową

Krok 4 z 4

Smarować wafel po jednej stronie i przekładać kolejnym. Po przełożeniu przycisnąć czymś ciężkim np. deską, aby się skleiły.

Przyrządzając wafle z masą czekoladową, z pewnością sprawisz radość wszystkim domownikom! Masę czekoladową przygotuj z margaryny, kakao, jajek i cukru, a następnie smaruj nią każdą warstwę wafli. Na końcu dociąż całość na przykład książką. Gdy duży wafel z masą czekoladową będzie wystarczająco zbity, pokrój go na mniejsze kawałki i zajadaj wspólnie z domownikami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika