Wafel z masą czekoladową
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.49 g
Węglowodany
187.96 g
Tłuszcze
89.12 g
Wartość energetyczna
1582.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Margarynę rozpuścić z cukrem na wolnym ogniu, następnie dodać kakao i mieszając do połączenia składników.
Krok 2
5 min
Gdy masa lekko się zacznie gotować, dodać zimną wodę i mieszać, aby masa powstała gładka i lśniąca. Ostawić do ostygnięcia.
Krok 3
10 min
W tym czasie jajko ubić z dwoma łyżkami cukru na gładką masę, połączyć z masą kakaową.
Krok 4
5 min
Smarować wafel po jednej stronie i przekładać kolejnym. Po przełożeniu przycisnąć czymś ciężkim np. deską, aby się skleiły.
Przyrządzając wafle z masą czekoladową, z pewnością sprawisz radość wszystkim domownikom! Masę czekoladową przygotuj z margaryny, kakao, jajek i cukru, a następnie smaruj nią każdą warstwę wafli. Na końcu dociąż całość na przykład książką. Gdy duży wafel z masą czekoladową będzie wystarczająco zbity, pokrój go na mniejsze kawałki i zajadaj wspólnie z domownikami.
Komentarze 0