Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uszka z pieczarkami

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
50 g
Por (biała część)
2 płaskich łyżek
Masło
300 g
Pieczarki
1 trochę
Pieprz czarny
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Cebulę, por i pieczarki oczyść i drobno pokrój.
Krok 2
5 min
Rozpuść masło na patelni, zeszklij cebulę i por, dodaj pieczarki i kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
Krok 3
0 min
Smaż na dużym ogniu, mieszając do odparowania płynu przez około 10 minut.
Krok 4
2 min
Dopraw do smaku pieprzem, ostudź.
Krok 5
3 min
Z mąki, jajka, oleju, soli i około 100 ml wody przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut.
Krok 6
10 min
Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój na kwadraty 6 x 6 cm. Na każdy nałóż porcję farszu i zlep po przekątnej, a następnie połącz dwa przeciwległe rogi.
Krok 7
0 min
Zagotuj 2-3 l wody, posól. Wrzucaj uszka i gotuj 1 minutę od wypłynięcia.
Krok 8
1 min
Uszka podaj do Barszczu lub polane stopionym masłem.
Uszka z pieczarkami

Krok 1 z 8

Cebulę, por i pieczarki oczyść i drobno pokrój.

Uszka z pieczarkami

Krok 2 z 8

Rozpuść masło na patelni, zeszklij cebulę i por, dodaj pieczarki i kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.

Uszka z pieczarkami

Krok 3 z 8

Smaż na dużym ogniu, mieszając do odparowania płynu przez około 10 minut.

Uszka z pieczarkami

Krok 4 z 8

Dopraw do smaku pieprzem, ostudź.

Uszka z pieczarkami

Krok 5 z 8

Z mąki, jajka, oleju, soli i około 100 ml wody przygotuj ciasto. Odstaw na 15 minut.

Uszka z pieczarkami

Krok 6 z 8

Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój na kwadraty 6 x 6 cm. Na każdy nałóż porcję farszu i zlep po przekątnej, a następnie połącz dwa przeciwległe rogi.

Uszka z pieczarkami

Krok 7 z 8

Zagotuj 2-3 l wody, posól. Wrzucaj uszka i gotuj 1 minutę od wypłynięcia.

Uszka z pieczarkami

Krok 8 z 8

Uszka podaj do Barszczu lub polane stopionym masłem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika