Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zacznij od przygotowania ciasta.
Mąkę przesiej do miski lub na stolnicę.
Rozpuść masło i sól w gorącej wodzie.
Wodę wlewaj stopniowo do mąki mieszając. Zagniataj ciasto do momentu aż będzie miękkie i gładkie.
Odstaw ciasto na minimum 30 minut pod przykryciem.
Przygotuj farsz.
Kapustę odciśnij i przepłucz zimną wodą, następnie bardzo drobno posiekaj nożem lub w blenderze.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na patelni z jedną łyżką masła.
Kiedy cebula się przyrumieni dodaj kapustę, 150 ml wody i pół kostki bulionu pieczarkowego z maślaną nutą WINIARY.
Gotuj odkrytą do miękkości lub do momentu kiedy odparuje woda.
W międzyczasie drobno pokruszone borowiki podpraż na patelni z dwoma łyżkami masła. Dodaj je do kapusty. Dopraw całość do smaku.
Ciasto rozwałkuj cieniej niż na pierogi, wytnij małą szklanką krążki lub wytnij nożem 5 cm kwadraty, które następnie wypełnij farszem i uformuj uszka. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 min.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0