Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tuńczykowa sałatka z porem to propozycja dla tych, którzy lubią wyraziste i aromatyczne przekąski. Groszek i papryka nadadzą sałatce lekko słodkawego posmaku, ale przeciwwagą dla nich będzie por i ogórek kwaszony. Majonez Dekoracyjny WINIARY połączy wszystko w jedną całość i nada tuńczykowej sałatce z porem aksamitnego wykończenia.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
8 min
Ugotuj jajka na twardo. Paprykę oraz ugotowane jajka pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Umytego pora pokroić w półkrążki, posolić, odstawić do zmięknięcia. Odcisnąć.
Krok 3
5 min
Ogórki pokroić w kostkę i z groszkiem osączyć.. Do pora dodać jajka z papryką, groszek, ogórki oraz osączonego tuńczyka.
Krok 4
3 min
Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Krok 1
z
5
Ugotuj jajka na twardo. Paprykę oraz ugotowane jajka pokroić w kostkę.
Krok 2
z
5
Umytego pora pokroić w półkrążki, posolić, odstawić do zmięknięcia. Odcisnąć.
Krok 3
z
5
Ogórki pokroić w kostkę i z groszkiem osączyć.. Do pora dodać jajka z papryką, groszek, ogórki oraz osączonego tuńczyka.
Krok 4
z
5
Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0