Tuńczykowa sałatka z porem
35min
Łatwy
2 łyżek
1 puszka
Tuńczyk
1
Papryka czerwona
4
Jajko
1
Por (biała część)
3
Ogórek kiszony
0.5 puszka
Groszek konserwowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.81 g
Węglowodany
10.15 g
Tłuszcze
12.88 g
Wartość energetyczna
191.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
8 min
Ugotuj jajka na twardo. Paprykę oraz ugotowane jajka pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Umytego pora pokroić w półkrążki, posolić, odstawić do zmięknięcia. Odcisnąć.
Krok 3
5 min
Ogórki pokroić w kostkę i z groszkiem osączyć.. Do pora dodać jajka z papryką, groszek, ogórki oraz osączonego tuńczyka.
Krok 4
3 min
Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Tuńczykowa sałatka z porem to propozycja dla tych, którzy lubią wyraziste i aromatyczne przekąski. Groszek i papryka nadadzą sałatce lekko słodkawego posmaku, ale przeciwwagą dla nich będzie por i ogórek kwaszony. Majonez Dekoracyjny WINIARY połączy wszystko w jedną całość i nada tuńczykowej sałatce z porem aksamitnego wykończenia.
Komentarze 0