Truskawki w syropie

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  kg
Truskawki
750  g
Cukier
0.5  szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.34 g
Węglowodany
28.84 g
Tłuszcze
0.15 g
Wartość energetyczna
112.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Co zrobić, aby zachować smak lata na dłużej? Idealnym sposobem na to są truskawki w syropie, których przygotowanie jest niezwykle łatwe. Zawsze dobrze mieć taki przysmak w swojej domowej spiżarni – do naleśników, na kanapkę czy jako dodatek do kruchego ciasta. Smacznego!
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Truskawki oczyść, umyj, usuń szypułki.
Krok 2
20 min
Do dużego garnka wlej 0,5 szklanki wody i przełóż do niego truskawki. Gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
5 min
Gdy owoce puszczą sok, dodaj cukier. Wymieszaj.
Krok 4
30 min
Gotuj do zgęstnienia soku (ok. 30 minut).
Krok 5
25 min
Truskawki z syropem rozłóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakrę i pasteryzuj przez 10 minut. Wyjmij słoiki i i odwróć do góry dnem do ostudzenia.
Truskawki w syropie

Krok 1 z 5

Truskawki oczyść, umyj, usuń szypułki.

Truskawki w syropie

Krok 2 z 5

Do dużego garnka wlej 0,5 szklanki wody i przełóż do niego truskawki. Gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Truskawki w syropie

Krok 3 z 5

Gdy owoce puszczą sok, dodaj cukier. Wymieszaj.

Truskawki w syropie

Krok 4 z 5

Gotuj do zgęstnienia soku (ok. 30 minut).

Truskawki w syropie

Krok 5 z 5

Truskawki z syropem rozłóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakrę i pasteryzuj przez 10 minut. Wyjmij słoiki i i odwróć do góry dnem do ostudzenia.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika