Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co zrobić, aby zachować smak lata na dłużej? Idealnym sposobem na to są truskawki w syropie, których przygotowanie jest niezwykle łatwe. Zawsze dobrze mieć taki przysmak w swojej domowej spiżarni – do naleśników, na kanapkę czy jako dodatek do kruchego ciasta. Smacznego!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Truskawki oczyść, umyj, usuń szypułki.
Krok 2
20 min
Do dużego garnka wlej 0,5 szklanki wody i przełóż do niego truskawki. Gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
5 min
Gdy owoce puszczą sok, dodaj cukier. Wymieszaj.
Krok 4
30 min
Gotuj do zgęstnienia soku (ok. 30 minut).
Krok 5
25 min
Truskawki z syropem rozłóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakrę i pasteryzuj przez 10 minut. Wyjmij słoiki i i odwróć do góry dnem do ostudzenia.
Krok 1
z
5
Truskawki oczyść, umyj, usuń szypułki.
Krok 2
z
5
Do dużego garnka wlej 0,5 szklanki wody i przełóż do niego truskawki. Gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
z
5
Gdy owoce puszczą sok, dodaj cukier. Wymieszaj.
Krok 4
z
5
Gotuj do zgęstnienia soku (ok. 30 minut).
Krok 5
z
5
Truskawki z syropem rozłóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakrę i pasteryzuj przez 10 minut. Wyjmij słoiki i i odwróć do góry dnem do ostudzenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0