
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Truskawki w syropie
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
20 minKrok 3
5 minKrok 4
30 minKrok 5
25 min
Krok 1 z 5
Truskawki oczyść, umyj, usuń szypułki.

Krok 2 z 5
Do dużego garnka wlej 0,5 szklanki wody i przełóż do niego truskawki. Gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3 z 5
Gdy owoce puszczą sok, dodaj cukier. Wymieszaj.

Krok 4 z 5
Gotuj do zgęstnienia soku (ok. 30 minut).

Krok 5 z 5
Truskawki z syropem rozłóż do wyparzonych słoików, szczelnie zakrę i pasteryzuj przez 10 minut. Wyjmij słoiki i i odwróć do góry dnem do ostudzenia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0