Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tort „red velvet”
Dodaj do CookBook

Tort „red velvet”

(1)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 1000smakow
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Mąka pszenna
2  łyżek
Kakao
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
0.5  łyżeczka
Sól
100  g
Masło
2  szklanek
Cukier
1  szklanka
Olej
4 
Jajko
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Barwnik spożywczy
0.75  szklanka
Mleko
500  g
Twaróg mielony lub sernikowy
100  g
Masło
3  szklanek
Cukier
50  ml
Śmietanka 30%
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
78.6 g
Wartość energetyczna
340.7 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
7.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czyż tort red velvet nie wygląda pięknie i kusząco? Ależ oczywiście! Deser ten wywodzi się z Ameryki, gdzie cały czas cieszy się największą popularnością. Kulinarna kariera ciasta red velvet poza Ameryką zaczęła się po 1989 roku. W tym roku wyemitowano bowiem film „Stalowe magnolie”, w którym można było zobaczyć rubinowy red velvet. Przepis na ten pyszny i okazały tort znajdziecie na naszej stronie. I zapewniamy, że przygotowanie tortu red velvet okazuje się prostsze, niż może się wydawać! Smacznego!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    1 min
    W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.
  • Krok 2

    9 min
    Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.
  • Krok 4

    45 min
    Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C
  • Krok 5

    15 min
    W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.
  • Krok 6

    5 min
    Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.
Tort „red velvet”

Krok 1 z 6

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.

Tort „red velvet”

Krok 2 z 6

Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.

Tort „red velvet”

Krok 3 z 6

Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.

Tort „red velvet”

Krok 4 z 6

Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C

Tort „red velvet”

Krok 5 z 6

W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.

Tort „red velvet”

Krok 6 z 6

Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bożonarodzeniowy tort sałatkowy dla całej rodziny

    Bożonarodzeniowy tort sałatkowy dla całej rodziny

    2 godz 20 min Średni
  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    23 min Łatwy
  • Tortilla ze szpinakiem

    Tortilla ze szpinakiem

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu