Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tort „red velvet”

Tort „red velvet”

(1)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Mąka pszenna
2  łyżek
Kakao
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
0.5  łyżeczka
Sól
100  g
Masło
2  szklanek
Cukier
1  szklanka
Olej
4 
Jajko
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Barwnik spożywczy
0.75  szklanka
Mleko
500  g
Twaróg mielony lub sernikowy
100  g
Masło
3  szklanek
Cukier
50  ml
Śmietanka 30%
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.16 g
Węglowodany
78.63 g
Tłuszcze
11.41 g
Wartość energetyczna
340.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czyż tort red velvet nie wygląda pięknie i kusząco? Ależ oczywiście! Deser ten wywodzi się z Ameryki, gdzie cały czas cieszy się największą popularnością. Kulinarna kariera ciasta red velvet poza Ameryką zaczęła się po 1989 roku. W tym roku wyemitowano bowiem film „Stalowe magnolie”, w którym można było zobaczyć rubinowy red velvet. Przepis na ten pyszny i okazały tort znajdziecie na naszej stronie. I zapewniamy, że przygotowanie tortu red velvet okazuje się prostsze, niż może się wydawać! Smacznego!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    1 min
    W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.
  • Krok 2

    9 min
    Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.
  • Krok 4

    45 min
    Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C
  • Krok 5

    15 min
    W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.
  • Krok 6

    5 min
    Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.
Tort „red velvet”

Krok 1 z 6

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.

Tort „red velvet”

Krok 2 z 6

Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.

Tort „red velvet”

Krok 3 z 6

Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.

Tort „red velvet”

Krok 4 z 6

Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C

Tort „red velvet”

Krok 5 z 6

W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.

Tort „red velvet”

Krok 6 z 6

Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chlebek bananowy z płatkami owsianymi

    Chlebek bananowy z płatkami owsianymi

    1 godz 11 min Łatwy
  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Kopiec kreta

    Kopiec kreta

    3 godz Średni
  • Tort z Czarnolasu

    Tort z Czarnolasu

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu