Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czyż tort red velvet nie wygląda pięknie i kusząco? Ależ oczywiście! Deser ten wywodzi się z Ameryki, gdzie cały czas cieszy się największą popularnością. Kulinarna kariera ciasta red velvet poza Ameryką zaczęła się po 1989 roku. W tym roku wyemitowano bowiem film „Stalowe magnolie”, w którym można było zobaczyć rubinowy red velvet. Przepis na ten pyszny i okazały tort znajdziecie na naszej stronie. I zapewniamy, że przygotowanie tortu red velvet okazuje się prostsze, niż może się wydawać! Smacznego!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
1 min
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.
Krok 2
9 min
Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
5 min
Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.
Krok 4
45 min
Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C
Krok 5
15 min
W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.
Krok 6
5 min
Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.
Krok 1
z
6
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.
Krok 2
z
6
Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
z
6
Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.
Krok 4
z
6
Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C
Krok 5
z
6
W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.
Krok 6
z
6
Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0