Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest milka12nika

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
6 
Jajko
1.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5  szklanek
Cukier
4  szklanek
Śmietanka Kremówka
4  opakowań
Śmietan fix
1  łyżka
Ocet
2  łyżek
Olej
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
trochę
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.64 g
Węglowodany
49.95 g
Tłuszcze
33.94 g
Wartość energetyczna
521.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Impreza urodzinowa nie może obejść się bez imponującego tortu. Zastanawiasz się, jak upiec deser, który zachwyci gości i solenizanta? Poznaj przepis na tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami. Biszkopt nie jest najłatwiejszy do wykonania, jednak z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY ciasto pięknie wyrasta i jest przy tym niezwykle puszyste.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.
  • Krok 2

    60 min
    Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.
Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 1 z 3

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 2 z 3

Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 3 z 3

Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    1 godz 10 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Tort orzechowo-kokosowy

    Tort orzechowo-kokosowy

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu