Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
1.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5 szklanek
Cukier
4 szklanek
Śmietanka Kremówka
4 paczek
Śmietan fix
1 łyżka
Ocet
2 łyżek
Olej
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
1 trochę
Ulubiowe Owoce (truskawki, porzeczki, borówki, maliny)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
521.88 kcal
Węglowodany
49.95 g
Białko
7.64 g
Tłuszcze
33.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
60 min
Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.
Krok 3
10 min
Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.
Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 1 z 3

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 2 z 3

Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.

Tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Krok 3 z 3

Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.

Impreza urodzinowa nie może obejść się bez imponującego tortu. Zastanawiasz się, jak upiec deser, który zachwyci gości i solenizanta? Poznaj przepis na tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami. Biszkopt nie jest najłatwiejszy do wykonania, jednak z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY ciasto pięknie wyrasta i jest przy tym niezwykle puszyste.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika