Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Impreza urodzinowa nie może obejść się bez imponującego tortu. Zastanawiasz się, jak upiec deser, który zachwyci gości i solenizanta? Poznaj przepis na tort biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami. Biszkopt nie jest najłatwiejszy do wykonania, jednak z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY ciasto pięknie wyrasta i jest przy tym niezwykle puszyste.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
60 min
Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.
Krok 3
10 min
Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.
Krok 1
z
3
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Odstawić do wyrośnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i miksować do jego rozpuszczenia. Żółtka pomieszać z białkami dodać mąkę i olej i wszystko razem wymieszać.
Krok 2
z
3
Gotową masę przelać do tortownicy o średniej wielkości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50-60 minut.
Krok 3
z
3
Do przekładania: Pokroić brzoskwinie z puszki na paski. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietanfixy. Gotowe ciasto wyciągnąć odstawić do ostygnięcia, przekroić na 3 części. na każdą z nich nałożyć warstwę bitej śmietany na której ułożone są pokrojone brzoskwinie. Ułożyć jedną na drugą i całość posmarować wkoło bitą śmietaną na wierzch ułożyć cukrowe różyczki, połówki winogron, mandarynki, pozostałe brzoskwinie lub inne owoce wobec upodobać i gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0