Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem
Dodaj do CookBook

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

(2)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  opakowanie
Ciasto francuskie
trochę
Starta skórka z cytryny
150  g
Ser kozi
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
2 
Cukinia
150  g
Groszek mrożony
10  g
Listki mięty
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.1 g
Wartość energetyczna
645.8 kcal
Tłuszcze
44.6 g
Białko
22.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chrupiące ciasto francuskie przykryte warstwą delikatnego sera koziego wymieszanego ze skórką cytryny, czosnkiem, śmietaną, jajkiem i Ziarenkami Smaku WINIARY… Plasterki cukinii i świeży bądź mrożony groszek na wierzchu, dekoracja listkami mięty i kawałeczkami sera koziego… Tak powstaje przepyszna tarta z ciasta francuskiego z kozim serem, cukinią i groszkiem. Jest delikatna i chrupiąca, ma zbalansowany smak dzięki czosnkowi i świeżo startej skórce cytryny. Nasza tarta z ciasta francuskiego dzięki cukinii, groszkowi i listkom mięty wygląda iście wiosennie!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.
  • Krok 2

    19 min
    Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.
  • Krok 3

    25 min
    Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 2 z 4

Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 3 z 4

Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 4 z 4

Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
22
22
00
00
00

Opinie

5

Aaaa

A ile waży średnie ciasto francuskie?
Anonim (niezweryfikowany) 06/06/2024-05:50 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 08/20/2024-05:20 CEST
W sklepach najczęściej znajdziesz ciasto francuskie w opakowaniu 230g i takie najlepiej się sprawdzi.
5

Aaaa

Proszę podać ilość składników w gramach.
Anonim (niezweryfikowany) 05/21/2024-03:22 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/22/2024-04:48 CEST
Wykorzystaj takie warzywa, jakie masz pod ręką lub sprawdź np. w kalkulatorze kulinarnym, ile waży średnia cukinia i skorzystaj z tych podpowiedzi.
4

Joanka

Fajny i szybki przepis. Ser dzięki czosnkowi i skórce cytryny jest bardzo aromatyczny. Następnym razem spróbuję wcześniej zgrillowac cukinię.
Anonim (niezweryfikowany) 07/08/2023-02:53 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 07/20/2023-05:27 CEST
Dokładnie tak! To bardzo aromatyczne i proste w przygotowaniu danie. Cieszymy się, że Tobie też smakowało. Pozdrawiamy! 😊
4

Sylwia

Przepyszne. Dodałam jeszcze orzechy włoskie.
Anonim (niezweryfikowany) 01/24/2022-05:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/19/2022-04:08 CEST
Super pomysł! Orzechy idealnie tu pasują.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Brunch
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu