Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chrupiące ciasto francuskie przykryte warstwą delikatnego sera koziego wymieszanego ze skórką cytryny, czosnkiem, śmietaną, jajkiem i Ziarenkami Smaku WINIARY… Plasterki cukinii i świeży bądź mrożony groszek na wierzchu, dekoracja listkami mięty i kawałeczkami sera koziego… Tak powstaje przepyszna tarta z ciasta francuskiego z kozim serem, cukinią i groszkiem. Jest delikatna i chrupiąca, ma zbalansowany smak dzięki czosnkowi i świeżo startej skórce cytryny. Nasza tarta z ciasta francuskiego dzięki cukinii, groszkowi i listkom mięty wygląda iście wiosennie!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
15 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.
Krok 2
19 min
Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.
Krok 3
25 min
Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.
Krok 4
1 min
Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.
Krok 1
z
4
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.
Krok 2
z
4
Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.
Krok 3
z
4
Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.
Krok 4
z
4
Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
J
Joanka
Fajny i szybki przepis. Ser dzięki czosnkowi i skórce cytryny jest bardzo aromatyczny. Następnym razem spróbuję wcześniej zgrillowac cukinię.
Winiary
Expert
Dokładnie tak! To bardzo aromatyczne i proste w przygotowaniu danie. Cieszymy się, że Tobie też smakowało. Pozdrawiamy! 😊
Komentarze 2