Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

(1)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  opakowanie
Ciasto francuskie
trochę
Starta skórka z cytryny
150  g
Ser kozi
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
2 
Cukinia
150  g
Groszek mrożony
10  g
Listki mięty
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
22.17 g
Węglowodany
42.09 g
Tłuszcze
44.61 g
Wartość energetyczna
645.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chrupiące ciasto francuskie przykryte warstwą delikatnego sera koziego wymieszanego ze skórką cytryny, czosnkiem, śmietaną, jajkiem i Ziarenkami Smaku WINIARY… Plasterki cukinii i świeży bądź mrożony groszek na wierzchu, dekoracja listkami mięty i kawałeczkami sera koziego… Tak powstaje przepyszna tarta z ciasta francuskiego z kozim serem, cukinią i groszkiem. Jest delikatna i chrupiąca, ma zbalansowany smak dzięki czosnkowi i świeżo startej skórce cytryny. Nasza tarta z ciasta francuskiego dzięki cukinii, groszkowi i listkom mięty wygląda iście wiosennie!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.
  • Krok 2

    19 min
    Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.
  • Krok 3

    25 min
    Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 2 z 4

Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 3 z 4

Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 4 z 4

Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
S Sylwia

Przepyszne. Dodałam jeszcze orzechy włoskie.

Winiary
Expert

Super pomysł! Orzechy idealnie tu pasują.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z cukinii

    Placek z cukinii

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kurczak w miodowej glazurze z sezamem

    Kurczak w miodowej glazurze z sezamem

    55 min Łatwy
  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Ciasto renklodowo-kokosowe

    Ciasto renklodowo-kokosowe

    1 godz 37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu