Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tagliatelle po bolońsku

0
48 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Oliwa z oliwek
250 g
Mięso mielone
1 
Cukinia
300 g
Makaron Wstążki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
540.02 kcal
Białko
22.51 g
Węglowodany
62.62 g
Tłuszcze
22.35 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
5 min
Cebulę i czosnek oczyść, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
5 min
Dodaj mięso i smaż przez około 5 minut.
Krok 3
7 min
Pokrój cukinię w półplasterki, dodaj ją do mięsa i duś kolejne 5 minut.
Krok 4
10 min
Dodaj 250 ml wody, a następnie wsyp zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
10 min
Duś jeszcze przez 10 minut.
Krok 6
10 min
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odsącz.
Krok 7
1 min
Do makaronu dodaj mięsny sos. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Tagliatelle po bolońsku

Krok 1 z 7

Cebulę i czosnek oczyść, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 2 z 7

Dodaj mięso i smaż przez około 5 minut.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 3 z 7

Pokrój cukinię w półplasterki, dodaj ją do mięsa i duś kolejne 5 minut.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 4 z 7

Dodaj 250 ml wody, a następnie wsyp zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 5 z 7

Duś jeszcze przez 10 minut.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 6 z 7

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odsącz.

Tagliatelle po bolońsku

Krok 7 z 7

Do makaronu dodaj mięsny sos. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Smakowite tagliatelle po bolońsku przyrządzimy łatwo, gdy mamy pod ręką mielone mięso, niedużą cukinię, czosnek, cebulę oraz - przepyszny POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku. Ugotowany al dente makaron polewamy gęstym, aromatycznym sosem, posypujemy tartym serem i dekorujemy listkami świeżych ziół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika