Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szynka pieczona

0
96 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Szynka wieprzowa
2 
Liść laurowy
4 ząbków
Czosnek
1 paczka
Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY
1 łyżka
Ostra musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
313.55 kcal
Węglowodany
1.37 g
Białko
22.09 g
Tłuszcze
23.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
10 min
Mięso umyj, osusz. Posmaruj musztardą, obtocz w przyprawie WINIARY POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.
Krok 2
5 min
Mięso włóż do woreczka z górnej części opakowania, dodaj liście laurowe i ząbki czosnku.
Krok 3
5 min
Zamknij woreczek zapinką zamieszczoną z woreczkiem i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 4
60 min
Wstaw mięso w naczyniu do zapiekania do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 60 minut.
Krok 5
10 min
Delikatnie przetnij woreczek i piecz jeszcze przez 10 minut.
Krok 6
5 min
Przygotuj sos: zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 7
1 min
Podaj z ziemniakami i ćwikłą.
Szynka pieczona

Krok 1 z 7

Mięso umyj, osusz. Posmaruj musztardą, obtocz w przyprawie WINIARY POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.

Szynka pieczona

Krok 2 z 7

Mięso włóż do woreczka z górnej części opakowania, dodaj liście laurowe i ząbki czosnku.

Szynka pieczona

Krok 3 z 7

Zamknij woreczek zapinką zamieszczoną z woreczkiem i przełóż do naczynia do zapiekania.

Szynka pieczona

Krok 4 z 7

Wstaw mięso w naczyniu do zapiekania do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 60 minut.

Szynka pieczona

Krok 5 z 7

Delikatnie przetnij woreczek i piecz jeszcze przez 10 minut.

Szynka pieczona

Krok 6 z 7

Przygotuj sos: zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Szynka pieczona

Krok 7 z 7

Podaj z ziemniakami i ćwikłą.

Szynka pieczona wieprzowa z ostrą musztardą i czosnkiem to pyszny domowy dodatek do kanapek, a także doskonały pomysł na obiad. Szynka pieczona udekoruje nie tylko wielkanocny stół, możesz ją podać także na inne wyjątkowe okazje – urodziny, imieniny czy na komunię. Proponujemy podanie z ziemniakami i ćwikłą, dzięki temu przygotujesz swoim najbliższym pełnowartościowy, pożywny posiłek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika