Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybki sernik z rodzynkami jest pyszny i bardzo łatwy łatwy w wykonaniu. Budyń o smaku śmietankowym WINIARY, ser, margarynę, cukier wanilinowy, jajka i rodzynki łączymy ze sobą, wylewamy na natłuszczoną blachę i… pieczemy. Po niecałej godzinie możesz podać swoim domownikom pyszny, ciepły sernik z rodzynkami i filiżanką kawy.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Rodzynki opłukać,sparzyć,osączyć i oprószyć mąką.
Krok 2
20 min
Ser,margarynę,budynie,cukier puder,jajka i cukier waniliowy - wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę.Margaryna powinna mieć temperaturę pokojowa,ma być miękka.
Krok 3
50 min
Masę serową przełożyć do natłuszczonej i obsypanej tartą bułką tortownicy.Piec ok.50 min.w piekarniku nagrzanym do temp.200 stopni.
Krok 1
z
3
Rodzynki opłukać,sparzyć,osączyć i oprószyć mąką.
Krok 2
z
3
Ser,margarynę,budynie,cukier puder,jajka i cukier waniliowy - wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę.Margaryna powinna mieć temperaturę pokojowa,ma być miękka.
Krok 3
z
3
Masę serową przełożyć do natłuszczonej i obsypanej tartą bułką tortownicy.Piec ok.50 min.w piekarniku nagrzanym do temp.200 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0