
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szparagi z sosem holenderskim
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
2 minKrok 6
5 minKrok 7
2 minKrok 8
2 minKrok 9
5 minKrok 10
10 minKrok 1 z 10
Masło roztop na średnim ogniu, zagotuj i zdejmij szumowinę łyżką cedzakową.
Krok 2 z 10
Żółtka i wino wstaw do większego naczynia z wodą.
Krok 3 z 10
Masę ubijaj na puszystą pianę, cały czas podgrzewając.
Krok 4 z 10
Wlewaj po kropli odszumowane masło, mieszając w dalszym ciągu trzepaczką.
Krok 5 z 10
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Krok 6 z 10
Szparagi oczyść, odkrój zdrewniałe końcówki.
Krok 7 z 10
Zagotuj 2 l wody i rozpuść w niej kostki bulionowe.
Krok 8 z 10
Gotuj szparagi w bulionie 1-2 minuty tak, aby zachowały jędrność.
Krok 9 z 10
Wyjmij z wody i gorące polewaj przygotowanym wcześniej sosem holenderskim. Całość posyp startym parmezanem.
Krok 10 z 10
Zapiecz w piekarniku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1