Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sznycel z indyka z mozzarellą

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Sznycle z indyka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
2 łyżek
Olej
50 ml
Śmietana
1 łyżka
Ocet balsamiczny
1 kulka
Mozzarella
6 liści
Bazylia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1529.21 kcal
Tłuszcze
45.3 g
Węglowodany
3.28 g
Białko
270.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Rozgrzej na patelni olej. Sznycle smaż z obu stron przez około 5 minut, wyjmij i trzymaj w cieple.
Krok 3
5 min
Śmietankę i wodę wymieszaj w naczyniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 1 minutę.
Krok 4
10 min
Dolej ocet balsamiczny. Ponownie włóż sznycle z indyka do sosu. Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż na sznyclach. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut aż mozzarella się stopi.
Krok 5
5 min
Bazylię umyj. Dodaj do sznycli w listkach lub poszatkowaną.
Krok 6
1 min
Danie podawaj z kluseczkami gnocchi.
Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 1 z 6

Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój na pół i dopraw solą i pieprzem.

Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 2 z 6

Rozgrzej na patelni olej. Sznycle smaż z obu stron przez około 5 minut, wyjmij i trzymaj w cieple.

Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 3 z 6

Śmietankę i wodę wymieszaj w naczyniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok 1 minutę.

Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 4 z 6

Dolej ocet balsamiczny. Ponownie włóż sznycle z indyka do sosu. Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż na sznyclach. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut aż mozzarella się stopi.

Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 5 z 6

Bazylię umyj. Dodaj do sznycli w listkach lub poszatkowaną.

Sznycel z indyka z mozzarellą

Krok 6 z 6

Danie podawaj z kluseczkami gnocchi.

Pożywny obiad po włosku: aromatyczny, soczysty sznycel z indyka z pomidorami i mozzarellą. Mięso smażymy bez panierowania i podajemy w pysznym sosie, przyrządzonym na śmietance z dodatkiem produktu Sosem jasnym pieczeniowym WINIARY, octu balsamicznego oraz plastrów mozzarelli. Danie posypujemy pokrojoną świeżą bazylią i podajemy z kluseczkami gnocchi. Ci, którzy liczą kalorie, mogą zjeść swoją porcję z ugotowanym al dente makaronem muszelki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika