Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź nasz przepis na niecodzienną, słodką przekąskę z jabłek. Propozycja ta może być wykorzystana podczas halloweenowego wieczoru, jako straszne jabłka Królewny Śnieżki! Słodki karmel, Galaretka truskawkowy smak WINIARY i siekane orzechy skuszą największych łasuchów. Serdecznie polecamy!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Wsyp cukier do rondelka i zalej go 1 szklanki wody. Całość gotuj, aż cukier się rozpuści. Dodaj miód, cukier wanilinowy i kwasek cytrynowy, po czym gotuj, aż składniki się połączą.
Krok 2
15 min
Galaretkę truskawkowy smak WINIARY rozpuść w około 100 ml zimnej wody i odstaw na około 15 minut, po czym dodaj do gorącego cukru.
Krok 3
5 min
Jabłka nabij na patyczki, np. do szaszłyków albo do lodów. Obtocz je w karmelu z galaretką, a następnie ich spód maczaj w posiekanych orzechach. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
5 min
Na końcu fantazyjnie udekoruj jabłka, np. możesz włożyć w każde jabłko żelkowego „robaka“.
Krok 1
z
4
Wsyp cukier do rondelka i zalej go 1 szklanki wody. Całość gotuj, aż cukier się rozpuści. Dodaj miód, cukier wanilinowy i kwasek cytrynowy, po czym gotuj, aż składniki się połączą.
Krok 2
z
4
Galaretkę truskawkowy smak WINIARY rozpuść w około 100 ml zimnej wody i odstaw na około 15 minut, po czym dodaj do gorącego cukru.
Krok 3
z
4
Jabłka nabij na patyczki, np. do szaszłyków albo do lodów. Obtocz je w karmelu z galaretką, a następnie ich spód maczaj w posiekanych orzechach. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
z
4
Na końcu fantazyjnie udekoruj jabłka, np. możesz włożyć w każde jabłko żelkowego „robaka“.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0