Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos żurawinowy z chrzanem

0
7 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Sos czosnkowy WINIARY
3 łyżek
Żurawina do mięs
1 łyżeczka
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
4.13 g
Wartość energetyczna
68.68 kcal
Węglowodany
7.74 g
Białko
0.15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

7 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy połącz z żurawiną i chrzanem.
Krok 2
2 min
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Sos żurawinowy z chrzanem

Krok 1 z 2

Sos czosnkowy połącz z żurawiną i chrzanem.

Sos żurawinowy z chrzanem

Krok 2 z 2

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Pieczone mięso z sosem żurawinowo-chrzanowym to wizytówka staropolskiej kuchni. Sos żurawinowy z chrzanem przyrządzamy, dodając do sosu czosnkowego żurawinę i chrzan. Taka mieszanka doskonale dopełni smak pieczonego mięsa, ale równie świetnie sprawdzi się jako sos do pasztetu lub sos do pizzy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika