
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sos węgierski

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
10 minKrok 7
5 minKrok 8
5 minKrok 9
10 min
Krok 1 z 9
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.

Krok 2 z 9
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.

Krok 3 z 9
Na maśle podsmażamy cebulę.

Krok 4 z 9
Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.

Krok 5 z 9
Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.

Krok 6 z 9
Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.

Krok 7 z 9
W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.

Krok 8 z 9
Powstałym bulionem zalać sos.

Krok 9 z 9
Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0