Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sos węgierski

Sos węgierski

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Rosół wołowy
1 
Cebula
1  puszka
Pomidory Krojone
2 
Papryka czerwona
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Mąka pszenna
0.5  kubek
Mleko 2%
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.07 g
Węglowodany
21.93 g
Tłuszcze
14.87 g
Wartość energetyczna
240.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sos węgierski świetnie nadaje się do różnego rodzaju mięs. Lekko pikantny, wyrazisty, jeszcze bardziej podkreśli smak mięsa i sprawi, że danie zyska nowego wymiaru. Jest dość prosty w przygotowaniu, a efekt jest wart każdego wysiłku. Smacznego!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
  • Krok 2

    5 min
    Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
  • Krok 3

    5 min
    Na maśle podsmażamy cebulę.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.
  • Krok 5

    5 min
    Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.
  • Krok 6

    10 min
    Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.
  • Krok 7

    5 min
    W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.
  • Krok 8

    5 min
    Powstałym bulionem zalać sos.
  • Krok 9

    10 min
    Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Sos węgierski

Krok 1 z 9

Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.

Sos węgierski

Krok 2 z 9

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.

Sos węgierski

Krok 3 z 9

Na maśle podsmażamy cebulę.

Sos węgierski

Krok 4 z 9

Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.

Sos węgierski

Krok 5 z 9

Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.

Sos węgierski

Krok 6 z 9

Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.

Sos węgierski

Krok 7 z 9

W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.

Sos węgierski

Krok 8 z 9

Powstałym bulionem zalać sos.

Sos węgierski

Krok 9 z 9

Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Sos
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sos cebulowy

    Sos cebulowy

    15 min Łatwy
  • Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    1 godz 30 min Łatwy
  • Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

    Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

    1 godz 15 min Łatwy
  • Kapusta biała na gorąco

    Kapusta biała na gorąco

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu