Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos węgierski świetnie nadaje się do różnego rodzaju mięs. Lekko pikantny, wyrazisty, jeszcze bardziej podkreśli smak mięsa i sprawi, że danie zyska nowego wymiaru. Jest dość prosty w przygotowaniu, a efekt jest wart każdego wysiłku. Smacznego!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
Krok 2
5 min
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
Krok 3
5 min
Na maśle podsmażamy cebulę.
Krok 4
5 min
Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.
Krok 5
5 min
Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.
Krok 6
10 min
Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.
Krok 7
5 min
W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.
Krok 8
5 min
Powstałym bulionem zalać sos.
Krok 9
10 min
Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Krok 1
z
9
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
Krok 2
z
9
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
Krok 3
z
9
Na maśle podsmażamy cebulę.
Krok 4
z
9
Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.
Krok 5
z
9
Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.
Krok 6
z
9
Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.
Krok 7
z
9
W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.
Krok 8
z
9
Powstałym bulionem zalać sos.
Krok 9
z
9
Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0