Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sos węgierski
Dodaj do CookBook

Sos węgierski

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Rosół wołowy
1 
Cebula
1  puszka
Pomidory Krojone
2 
Papryka czerwona
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Mąka pszenna
0.5  kubek
Mleko 2%
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.9 g
Wartość energetyczna
240.1 kcal
Tłuszcze
14.9 g
Białko
6.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sos węgierski świetnie nadaje się do różnego rodzaju mięs. Lekko pikantny, wyrazisty, jeszcze bardziej podkreśli smak mięsa i sprawi, że danie zyska nowego wymiaru. Jest dość prosty w przygotowaniu, a efekt jest wart każdego wysiłku. Smacznego!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
  • Krok 2

    5 min
    Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
  • Krok 3

    5 min
    Na maśle podsmażamy cebulę.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.
  • Krok 5

    5 min
    Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.
  • Krok 6

    10 min
    Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.
  • Krok 7

    5 min
    W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.
  • Krok 8

    5 min
    Powstałym bulionem zalać sos.
  • Krok 9

    10 min
    Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Sos węgierski

Krok 1 z 9

Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.

Sos węgierski

Krok 2 z 9

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.

Sos węgierski

Krok 3 z 9

Na maśle podsmażamy cebulę.

Sos węgierski

Krok 4 z 9

Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.

Sos węgierski

Krok 5 z 9

Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.

Sos węgierski

Krok 6 z 9

Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.

Sos węgierski

Krok 7 z 9

W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.

Sos węgierski

Krok 8 z 9

Powstałym bulionem zalać sos.

Sos węgierski

Krok 9 z 9

Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Sos
  • Warzywa
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki drobiowe w sosie własnym

    Żołądki drobiowe w sosie własnym

    1 godz 55 min Łatwy
  • Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    16 min Łatwy
  • Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    40 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu