Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos węgierski

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 puszka
Pomidory Krojone
2 
Papryka czerwona
2 łyżek
Masło
2 łyżek
Mąka pszenna
0.5 kubek
Mleko 2%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.07 g
Węglowodany
21.93 g
Tłuszcze
14.87 g
Wartość energetyczna
240.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.
Krok 2
5 min
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.
Krok 3
5 min
Na maśle podsmażamy cebulę.
Krok 4
5 min
Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.
Krok 5
5 min
Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.
Krok 6
10 min
Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.
Krok 7
5 min
W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.
Krok 8
5 min
Powstałym bulionem zalać sos.
Krok 9
10 min
Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.
Sos węgierski

Krok 1 z 9

Cebulę obieramy i drobniutko siekamy.

Sos węgierski

Krok 2 z 9

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy.

Sos węgierski

Krok 3 z 9

Na maśle podsmażamy cebulę.

Sos węgierski

Krok 4 z 9

Dodajemy pokrojona paprykę i całość podsmażamy kilka chwil.

Sos węgierski

Krok 5 z 9

Pomidory z puszki zmiksować na gęsty sos.

Sos węgierski

Krok 6 z 9

Zmiksowane pomidory dodać do cebuli i papryki, dusić aż powstanie jednolity sos.

Sos węgierski

Krok 7 z 9

W 300 ml gorącej wody rozpuścić bulion, wymieszać go z mlekiem.

Sos węgierski

Krok 8 z 9

Powstałym bulionem zalać sos.

Sos węgierski

Krok 9 z 9

Doprawić solą i pieprzem, chwilkę odparować.

Sos węgierski świetnie nadaje się do różnego rodzaju mięs. Lekko pikantny, wyrazisty, jeszcze bardziej podkreśli smak mięsa i sprawi, że danie zyska nowego wymiaru. Jest dość prosty w przygotowaniu, a efekt jest wart każdego wysiłku. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika