Sos śmietanowo-ziołowy
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.85 g
Węglowodany
12.61 g
Tłuszcze
19.68 g
Wartość energetyczna
234.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Bardzo drobno posiekaną zieleninę wymieszać ze śmietaną.
Krok 2
5 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru.
Sos śmietanowo - ziołowy to idealny dodatek do ryb i mięs. Jest łatwy w przyrządzeniu, a odpowiednio przygotowany może zmienić oblicze dania. Doda mu wyrazistości i ciekawego smaku. Bardzo drobno posiekane warzywa mieszamy ze śmietaną. Do smaku można dodać soli, pieprzu, sok z cytryny i szczyptę cukru. Smacznego!
Komentarze 0