Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos porowy jest aromatycznym i smacznym dodatkiem zarówno do mięs, jak i do dań warzywnych. Wyśmienicie pasuje do wieprzowiny i drobiu, sprawdzi się również jako sos do zapiekanek ziemniaczanych, kalafiorowych lub jako dodatek do makaronu z cukinią. Sos porowy zawdzięcza swój wyrazisty aromat Kostce Mięsnej WINIARY.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
7 min
Pora dokładnie oczyścić, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
Krok 2
15 min
Do pora wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną i zagotować. Gotować pod przykryciem do miękkości pora.
Krok 3
5 min
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos, zagotować ponownie. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
3
Pora dokładnie oczyścić, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
Krok 2
z
3
Do pora wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną i zagotować. Gotować pod przykryciem do miękkości pora.
Krok 3
z
3
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos, zagotować ponownie. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0