Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos mięsny będzie idealnym dopełnieniem do kaszy lub placków ziemniaczanych. Soczyste mięso w sosie własnym z aromatyczną natką pietruszki to po prostu rewelacja! Sosem mięsnym możesz polać również ugotowane, gorące ziemniaczki lub zjeść ze świeżą chrupiącą kromką chleba.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
8 min
Obraną cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu.
Krok 2
15 min
Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i obsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą.
Krok 3
2 min
Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Obraną cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu.
Krok 2
z
4
Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i obsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą.
Krok 3
z
4
Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0