Sos mięsny
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
29.71 g
Węglowodany
14.28 g
Tłuszcze
25.3 g
Wartość energetyczna
406.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
8 min
Obraną cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu.
Krok 2
15 min
Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i obsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą.
Krok 3
2 min
Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Sos mięsny będzie idealnym dopełnieniem do kaszy lub placków ziemniaczanych. Soczyste mięso w sosie własnym z aromatyczną natką pietruszki to po prostu rewelacja! Sosem mięsnym możesz polać również ugotowane, gorące ziemniaczki lub zjeść ze świeżą chrupiącą kromką chleba.
Komentarze 0