Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos lazurowy, dzięki intrygującej, niebieskiej barwie, jest ciekawym dodatkiem do różnych dań. Jego serowy posmak dobrze komponuje się z mięsem, co sprawia, że staje się pożądanym składnikiem dużej liczby potraw. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Ser pokruszyć, wrzucić go do naczynia do miksowania.
Krok 2
5 min
Do sera wlać śmietanę i majonez. Zmiksować na gładką masę.
Krok 3
5 min
Do sosu dodać odrobinę soku świeżo wyciśniętego z cytryny. Doprawić solą i kolorowym pieprzem.
Krok 4
10 min
Odstawić na chwilę do lodówki, by smaki lepiej się wymieszały.
Krok 1
z
4
Ser pokruszyć, wrzucić go do naczynia do miksowania.
Krok 2
z
4
Do sera wlać śmietanę i majonez. Zmiksować na gładką masę.
Krok 3
z
4
Do sosu dodać odrobinę soku świeżo wyciśniętego z cytryny. Doprawić solą i kolorowym pieprzem.
Krok 4
z
4
Odstawić na chwilę do lodówki, by smaki lepiej się wymieszały.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0