Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos bazyliowy to przepis na wyśmienity sos, który będzie pasował niemal do wszystkiego. Połączenie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z jogurtem i drobno posiekaną bazylią daje niesamowicie aromatyczny efekt. Sos bazyliowy sprawdzi się jako dip lub jako sos do sałatek ze świeżych, zielonych warzyw.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
5 min
Bazylię umyć pod bieżącą wodą i bardzo drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek, bazylie i dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
2
Bazylię umyć pod bieżącą wodą i bardzo drobno posiekać.
Krok 2
z
2
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek, bazylie i dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0