Sos bazyliowy
10min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.78 g
Węglowodany
5.5 g
Tłuszcze
41.9 g
Wartość energetyczna
409.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
5 min
Bazylię umyć pod bieżącą wodą i bardzo drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek, bazylie i dokładnie wymieszać.
Sos bazyliowy to przepis na wyśmienity sos, który będzie pasował niemal do wszystkiego. Połączenie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z jogurtem i drobno posiekaną bazylią daje niesamowicie aromatyczny efekt. Sos bazyliowy sprawdzi się jako dip lub jako sos do sałatek ze świeżych, zielonych warzyw.
Komentarze 0