Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę, kakao i cukier puder, proszek do pieczenia wymieszać i posiekać z masłem.
Dodać zółtko, śmietanę i zagnieć ciasto. Podzielić na pół, zawinąć w folię i wstawić na 40 minut do lodówki.
Masło utrzeć z cukrem, dodać aromat.
Ucierając dodawać po jednym jajku i białko.
Do puszystej masy maślano-jajecznej dodawać stopniowo (wciąż ucierając) ser, śmietanę, proszek budyniowy i szczyptę soli.
Totrownicę nasmarować masłem (można wyłożyć papierem do pieczenia).
Na spód tortownicy zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) połowę schłodzonego ciasta kakaowego. Lekko ugnieść.
Wyłożyć masę serową.
Na powierzchni masy ułożyć maliny.
Zetrzeć drugą część ciasta.
Wyrównać powierzchnię
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez około 60 minut.
Sernik wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu.
Pokroić na porcje i podawać.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0