Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik z ciepłymi lodami to zaskakujący sposób podania znanego wszystkim ciasta. Fantastycznie smakuje i kusi także swoim wyglądem, co sprawia, że nikt się mu nie oprze. Domownicy - zwłaszcza dzieci - będą zachwyceni!
Przygotowanie
76 min
Krok 1
40 min
Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet. Całość lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie o wymiarach 25x36.
Krok 2
20 min
Masa:Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.
Krok 3
10 min
Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.
Krok 4
5 min
Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.
Krok 5
1 min
Podajemy ciasto.
Krok 1
z
5
Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet. Całość lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie o wymiarach 25x36.
Krok 2
z
5
Masa:Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.
Krok 3
z
5
Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.
Krok 4
z
5
Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.
Krok 5
z
5
Podajemy ciasto.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0