Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z ciepłymi lodami

Sernik z ciepłymi lodami

(0)
1 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Proszek do pieczenia WINIARY
4  łyżek
Cukier
4 
Jajko
4  łyżek
Mąka
2  łyżek
Kakao
3  łyżek
Olej
1  łyżka
Ocet
2  opakowań
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
2  paczek
Ciepłe lody
0.5  kg
Ser biały
300  ml
Śmietanka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.51 g
Węglowodany
8.14 g
Tłuszcze
8.49 g
Wartość energetyczna
150.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik z ciepłymi lodami to zaskakujący sposób podania znanego wszystkim ciasta. Fantastycznie smakuje i kusi także swoim wyglądem, co sprawia, że nikt się mu nie oprze. Domownicy - zwłaszcza dzieci - będą zachwyceni!

Przygotowanie

76 min
  • Krok 1

    40 min
    Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet. Całość lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie o wymiarach 25x36.
  • Krok 2

    20 min
    Masa:Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.
  • Krok 3

    10 min
    Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.
  • Krok 4

    5 min
    Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.
  • Krok 5

    1 min
    Podajemy ciasto.
Sernik z ciepłymi lodami

Krok 1 z 5

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, olej, ocet. Całość lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie o wymiarach 25x36.

Sernik z ciepłymi lodami

Krok 2 z 5

Masa:Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Ser mielimy dwa razy. Śmietankę ubijamy łączymy z tężejącą galaretką i serem.

Sernik z ciepłymi lodami

Krok 3 z 5

Na cieście rozsmarowujemy cieniutką warstwę sera i układamy rzędami lody z odciętymi spodami.

Sernik z ciepłymi lodami

Krok 4 z 5

Lody zalewamy serem. Dekorujemy dowolnie.

Sernik z ciepłymi lodami

Krok 5 z 5

Podajemy ciasto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z masą cappuccino

    Placek z masą cappuccino

    1 godz 25 min Łatwy
  • Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    Ciasto z kremem czekoladowo-orzechowym i brzoskwiniami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto z serkiem homogenizowanym

    Ciasto z serkiem homogenizowanym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sernik na herbatnikach

    Sernik na herbatnikach

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu