
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
10 minKrok 7
5 minKrok 8
60 minKrok 1 z 8
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
Krok 2 z 8
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
Krok 3 z 8
Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
Krok 4 z 8
Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
Krok 5 z 8
Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.
Krok 6 z 8
Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
Krok 7 z 8
Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
Krok 8 z 8
Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0