Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

(0)
1 godz 48 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest anula81

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

18 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
125  g
Margaryna
1  łyżka
Miód
2  łyżek
Cukier trzcinowy
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 
Jajko
1  łyżka
Jogurt naturalny
350  g
Mąka pszenna
2  szczypt
Soda oczyszczona
6 
Jajko
200  g
Cukier puder
1  kg
Twaróg półtłusty
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  łyżka
Skórka z pomarańczy
1  laska
Wanilia
0.5  kostka
Margaryna
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
2  łyżek
Płatki migdałowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.86 g
Węglowodany
36.52 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
323.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Genialny, puszysty, smaczny.

Przygotowanie

108 min
  • Krok 1

    15 min
    Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
  • Krok 2

    5 min
    Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
  • Krok 3

    3 min
    Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
  • Krok 5

    5 min
    Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.
  • Krok 6

    10 min
    Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
  • Krok 7

    5 min
    Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 8

    60 min
    Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.
Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 1 z 8

Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 2 z 8

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 3 z 8

Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 4 z 8

Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 5 z 8

Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 6 z 8

Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 7 z 8

Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 8 z 8

Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik wiedeński

    Sernik wiedeński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Sernik z kruszonką

    Sernik z kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy
  • Sernik z piernikami

    Sernik z piernikami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu