Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

0
1 godz 48 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest anula81

Składniki

-
18 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

125  g
Margaryna
1  łyżka
Miód
2  łyżek
Cukier trzcinowy
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 
Jajko
1  łyżka
Jogurt naturalny
350  g
Mąka pszenna
2  szczypt
Soda oczyszczona
6 
Jajko
200  g
Cukier puder
1  kg
Twaróg półtłusty
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  łyżka
Skórka z pomarańczy
1  laska
Wanilia
0.5  kostka
Margaryna
1  puszka
Brzoskwinie z puszki
2  łyżek
Płatki migdałowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.86 g
Węglowodany
36.52 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
323.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

108 min
Krok 1
15 min
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
Krok 2
5 min
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
Krok 3
3 min
Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
Krok 4
5 min
Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
Krok 5
5 min
Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.
Krok 6
10 min
Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
Krok 7
5 min
Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
Krok 8
60 min
Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.
Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 1 z 8

Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 2 z 8

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 3 z 8

Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 4 z 8

Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 5 z 8

Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 6 z 8

Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 7 z 8

Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.

Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami

Krok 8 z 8

Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.

Genialny, puszysty, smaczny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika