Sernik na miodowym cieście z brzoskwiniami
108min
Łatwy
125 g
Margaryna
1 łyżka
Miód
2 łyżek
Cukier trzcinowy
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1
Jajko
1 łyżka
Jogurt naturalny
350 g
Mąka pszenna
2 szczypt
Soda oczyszczona
6
Jajko
200 g
Cukier puder
1 kg
Twaróg półtłusty
1 opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1 łyżka
Skórka z pomarańczy
1 laska
Wanilia
0.5 kostka
Margaryna
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
2 łyżek
Płatki migdałowe
.
Wartości odżywcze
Białko
10.86 g
Węglowodany
36.52 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
323.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
108 min
Krok 1
15 min
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
Krok 2
5 min
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
Krok 3
3 min
Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
Krok 4
5 min
Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
Krok 5
5 min
Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka z 1 laski wanilii. Całość lekko zamieszaj.
Krok 6
10 min
Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
Krok 7
5 min
Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
Krok 8
60 min
Piecz w 180 stopni przez ok. 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.
Genialny, puszysty, smaczny.
Komentarze 0