
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Seler naciowy zapiekany
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
25 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 1 z 5
Łodygi selera naciowego obierz, podziel na ok 6 cm odcinki.
Krok 2 z 5
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na połowie masła, włóż seler i smaż ok. 5 min, wlej bulion rozpuszczony w 500 ml wrzątku i duś 15 minut.
Krok 3 z 5
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż odcedzone selery.
Krok 4 z 5
Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej selery, posyp tartym serem i wiórkami masła.
Krok 5 z 5
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0