Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab z pieczarkami

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Kotlet schabowy
25 dag
Pieczarki
1 
Cebula
2 łyżek
Śmietana 30%
1 
Jajka
0.5 szklanka
Mąka
1 łyżka
Natka pietruszki
1 szklanka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
584.35 kcal
Węglowodany
11.86 g
Białko
45.11 g
Tłuszcze
40.86 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać sola oraz pieprzem.
Krok 2
10 min
Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem,dodać śmietanę i razem podsmażyć .
Krok 3
5 min
Ciasto:Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .
Krok 4
20 min
Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki .Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .
Schab z pieczarkami

Krok 1 z 4

Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać sola oraz pieprzem.

Schab z pieczarkami

Krok 2 z 4

Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem,dodać śmietanę i razem podsmażyć .

Schab z pieczarkami

Krok 3 z 4

Ciasto:Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .

Schab z pieczarkami

Krok 4 z 4

Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki .Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .

Schab z pieczarkami to przepis dla fanów mięsnych potraw. Schabowy jest tradycyjną potrawą, którą warto urozmaicać, aby za szybko się nie znudziła. Zatem roladki faszerowane podsmażonymi pieczarkami z cebulą, będą idealnym rozwiązaniem! Chrupiąca panierka nawiązuje do klasycznej wersji tego dania, więc schab z pieczarkami powinien zaspokoić gusta zarówno tradycjonalistów, jak i zwolenników innowacji w kwestii schabowego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika