Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab po warszawsku

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 plastrów
Schab pieczony bez kości
120 g
Masło
250 g
Chrzan tarty w occie
2 
Jajko gotowane na twardo
0.25 pęczek
Pietruszka
1 trochę
Świeżo mielony pieprz
4 łyżeczek
Żelatyna Winiary
20 g
Wiśniówka
0.5 
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
38.02 g
Tłuszcze
56.37 g
Wartość energetyczna
702.07 kcal
Węglowodany
10.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Miękkie masło wymieszaj z bardzo mocno odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem.
Krok 2
10 min
Pod koniec mieszania dodaj pokrojoną drobno natką pietruszki i bardzo drobno pokrojonym jajkiem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 3
5 min
Rosół rozpuść w 0,5 l wrzątku.
Krok 4
5 min
Do ostudzonego bulionu wsyp Żelatynę. Wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty.
Krok 5
10 min
Następnie wystudź i wstaw do lodówki do momentu całkowitego stężenia.
Krok 6
5 min
Stężały auszpik pokrój w kostkę o bokach nie większych niż 0,5 cm i suto skrop wiśniówką.
Krok 7
5 min
Między każde dwa plasterki schabu włóż farsz chrzanowo-maślany, lekko dociśnij. Tak przygotowane porcje schabu ułóż na płaskim talerzu.
Krok 8
5 min
Schab szprycuj Majonezem, na nim ułóż cząstkę pomidora i jajka.
Krok 9
5 min
Dekoruj natką pietruszki, a wokół schabu posyp pokrojony auszpikiem o aromacie wiśniówki
Schab po warszawsku

Krok 1 z 9

Miękkie masło wymieszaj z bardzo mocno odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem.

Schab po warszawsku

Krok 2 z 9

Pod koniec mieszania dodaj pokrojoną drobno natką pietruszki i bardzo drobno pokrojonym jajkiem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Schab po warszawsku

Krok 3 z 9

Rosół rozpuść w 0,5 l wrzątku.

Schab po warszawsku

Krok 4 z 9

Do ostudzonego bulionu wsyp Żelatynę. Wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty.

Schab po warszawsku

Krok 5 z 9

Następnie wystudź i wstaw do lodówki do momentu całkowitego stężenia.

Schab po warszawsku

Krok 6 z 9

Stężały auszpik pokrój w kostkę o bokach nie większych niż 0,5 cm i suto skrop wiśniówką.

Schab po warszawsku

Krok 7 z 9

Między każde dwa plasterki schabu włóż farsz chrzanowo-maślany, lekko dociśnij. Tak przygotowane porcje schabu ułóż na płaskim talerzu.

Schab po warszawsku

Krok 8 z 9

Schab szprycuj Majonezem, na nim ułóż cząstkę pomidora i jajka.

Schab po warszawsku

Krok 9 z 9

Dekoruj natką pietruszki, a wokół schabu posyp pokrojony auszpikiem o aromacie wiśniówki

Schab po warszawsku to pomysł na pełnowartościowy i pyszny obiad dla całej rodziny. Dodatkowo, do przygotowania dania wykorzystaj Rosół drobiowy WINIARY, który doda wspaniałego aromatu. Schab po warszawsku podaj z pomidorem, jajkiem oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika