Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab pieczony w kapuście kiszonej
Dodaj do CookBook

Schab pieczony w kapuście kiszonej

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  kg
Schab bez kości
1  kg
Kapusta Kiszona
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
2  płaskich łyżek
Mąka
4  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  opakowanie
Śmietana 12%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.6 g
Wartość energetyczna
305.2 kcal
Tłuszcze
16.1 g
Białko
29.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab pieczony w kapuście kiszonej to pomysł na wyśmienity i sycący obiad. Przygotowanie jest naprawdę proste, wystarczy, że kapustę doprawisz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i podgotujesz, kotlety natomiast delikatnie podsmażysz na patelni. Całość ułożysz warstwami w naczyniu żaroodpornym i zapieczesz. Podawaj posypane świeżym kopoerkiem.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab dzielimy na 4 kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące.
  • Krok 2

    5 min
    Obsmażamy ok. 1 minuty z każdej strony na bardzo gorącym oleju ( 3 łyżkach).
  • Krok 3

    25 min
    Kapustę gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i mieszamy kapustę z mielonym czarnym pieprzem oraz ziarenkami smaku.
  • Krok 4

    5 min
    Naczynie do zapiekania smarujemy pozostałym olejem i układamy warstwami: kapustę, schab, kapustę, schab i kapustę. Wierzch polewamy śmietaną wymieszaną z mąką i ziarenkami smaku.
  • Krok 5

    45 min
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy pod przykryciem przez 45 minut.
Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 1 z 5

Schab dzielimy na 4 kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 2 z 5

Obsmażamy ok. 1 minuty z każdej strony na bardzo gorącym oleju ( 3 łyżkach).

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 3 z 5

Kapustę gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i mieszamy kapustę z mielonym czarnym pieprzem oraz ziarenkami smaku.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 4 z 5

Naczynie do zapiekania smarujemy pozostałym olejem i układamy warstwami: kapustę, schab, kapustę, schab i kapustę. Wierzch polewamy śmietaną wymieszaną z mąką i ziarenkami smaku.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 5 z 5

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy pod przykryciem przez 45 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Śmietana
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Bitki schabowe w sosie koperkowym

    Bitki schabowe w sosie koperkowym

    44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu