Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Schab bez kości
1 kg
Kapusta Kiszona
2 płaskich łyżek
Mąka
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 paczka
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
29.08 g
Wartość energetyczna
305.23 kcal
Tłuszcze
16.08 g
Węglowodany
11.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
10 min
Schab dzielimy na 4 kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące.
Krok 2
5 min
Obsmażamy ok. 1 minuty z każdej strony na bardzo gorącym oleju ( 3 łyżkach).
Krok 3
25 min
Kapustę gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i mieszamy kapustę z mielonym czarnym pieprzem oraz ziarenkami smaku.
Krok 4
5 min
Naczynie do zapiekania smarujemy pozostałym olejem i układamy warstwami: kapustę, schab, kapustę, schab i kapustę. Wierzch polewamy śmietaną wymieszaną z mąką i ziarenkami smaku.
Krok 5
45 min
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy pod przykryciem przez 45 minut.
Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 1 z 5

Schab dzielimy na 4 kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 2 z 5

Obsmażamy ok. 1 minuty z każdej strony na bardzo gorącym oleju ( 3 łyżkach).

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 3 z 5

Kapustę gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i mieszamy kapustę z mielonym czarnym pieprzem oraz ziarenkami smaku.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 4 z 5

Naczynie do zapiekania smarujemy pozostałym olejem i układamy warstwami: kapustę, schab, kapustę, schab i kapustę. Wierzch polewamy śmietaną wymieszaną z mąką i ziarenkami smaku.

Schab pieczony w kapuście kiszonej

Krok 5 z 5

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy pod przykryciem przez 45 minut.

Schab pieczony w kapuście kiszonej to pomysł na wyśmienity i sycący obiad. Przygotowanie jest naprawdę proste, wystarczy, że kapustę doprawisz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i podgotujesz, kotlety natomiast delikatnie podsmażysz na patelni. Całość ułożysz warstwami w naczyniu żaroodpornym i zapieczesz. Podawaj posypane świeżym kopoerkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika