MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Schab faszerowany z sosem pieczeniowym
142 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
39 10.9g / 39%
2 1.4g / 2%
59 36.3g / 59%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

(0)
2 godz 22 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Schab bez kości
5 
Pieczarki
100  g
Ser żółty
100  g
Mięso mielone
1 
Jajko
2  łyżek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Papryka czerwona
trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.43 g
Wartość energetyczna
258.02 kcal
Tłuszcze
10.93 g
Białko
36.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab bez kości można przygotować na wiele sposobów – z owocami, z dodatkiem wina, warzyw. A co powiecie na schab faszerowany? Proponujemy pyszne wypełnienie z mięsa mielonego, żółtego sera, pieczarek i natki pietruszki. Pieczony schab faszerowany podaj z Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Danie uzupełnij kaszą gryczaną lub puree z ziemniaków oraz ulubioną surówką.

Przygotowanie

142 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.
  • Krok 2

    30 min
    Pozostaw na 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.
  • Krok 4

    10 min
    Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.
  • Krok 5

    70 min
    Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.
  • Krok 6

    7 min
    Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.
Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 1 z 7

Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 2 z 7

Pozostaw na 30 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 3 z 7

Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 4 z 7

Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 5 z 7

Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 6 z 7

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

Krok 7 z 7

Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.

Przepis w formacie PDF

lite