Schab duszony w pomidorach
55min
Łatwy
5
plastrów
Schab bez kości
3
Pomidory
0.5
Cebula
1
ząbek
trochę
Bazylia świeża
1
kostka
6
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.59 g
Węglowodany
4.11 g
Tłuszcze
2.42 g
Wartość energetyczna
94.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
15 min
Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 3
3 min
Przełożyć usmażone mięso i zalać 0,5 litra bulionu z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
Krok 4
10 min
Pieczarki oczyścić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebule obrać.
Krok 5
10 min
Warzywa pokroić w kostkę.
Krok 6
6 min
Dodać do schabu pieczarki, czosnek i cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
Krok 7
5 min
Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić do smaku przyprawami i wymieszać. Dusić jeszcze około 4 minut.
Krok 8
1 min
Przełożyć na talerze.
Schab duszony w pomidorach to idealny niedzielny obiad dla całej rodziny. Usmażone wcześniej mięso dusimy w bulionie, dodajemy do niego pomidory oraz przyprawę ziarenka smaku WINIARY. Pomogą one wydobyć z mięsa to, co najlepsze i stworzą świetne warunki do wchłaniania aromatu i smaku pomidorów. Podajemy na gorąco. Smacznego!
Komentarze 0