
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Schab duszony w pomidorach

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
3 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
6 minKrok 7
5 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 z 8
Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 3 z 8
Przełożyć usmażone mięso i zalać 0,5 litra bulionu z kostki, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
Krok 4 z 8
Pieczarki oczyścić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebule obrać.
Krok 5 z 8
Warzywa pokroić w kostkę.
Krok 6 z 8
Dodać do schabu pieczarki, czosnek i cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
Krok 7 z 8
Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić do smaku przyprawami i wymieszać. Dusić jeszcze około 4 minut.
Krok 8 z 8
Przełożyć na talerze.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0