Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami
Dodaj do CookBook

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

(0)
1 godz 12 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 
Cukinia
8  plastrów
Chleb tostowy
2 
Czerwona cebula
2  ząbków
Czosnek
1 
Bakłażan
5  liści
Bazylia świeża
2 
Papryka czerwona
2 
Pomidory
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Ocet balsamiczny
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  główka
Sałata
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.8 g
Wartość energetyczna
599.2 kcal
Tłuszcze
42.1 g
Białko
11.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak z rusztu, czyli sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami: bakłażanem, czerwoną cebulą, pomidorami i papryką w aromatycznej marynacie. Warzywa opiekamy na kratce oraz układamy na tostach z sosem majonezowo-ketchupowym i liśćmi sałaty. Wierzch dekorujemy np. listkiem bazylii i/ lub pozostałym sosem. Taki sandwicz jest dość pożywny, ale można podać go również z porcją frytek - zwłaszcza panom ciężko pracującym przy grillu ;)

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    10 min
    Bakłażana, cukinię, pomidory i cebulę pokrój w cienkie plastry.
  • Krok 2

    5 min
    Paprykę oczyść i pokrój na duże płaskie kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, posiekaną bazylią, octem balsamicznym, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    30 min
    Zamarynuj warzywa i odstaw na 30 minut do lodówki.
  • Krok 5

    2 min
    Majonez połącz z ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Chleb opiecz na grillowej patelni tak, by zrobiły się na nim przyrumienione dekoracyjne paski.
  • Krok 7

    10 min
    Warzywa wyjmij z marynaty i przypiecz je również na patelni tak, by zrobiła się na nich kratka.
  • Krok 8

    2 min
    Tosty posmaruj sosem majonezowym.
  • Krok 9

    2 min
    Ułóż na nich sałatę i warzywa grillowane.
  • Krok 10

    1 min
    Tak przygotowane tosty możesz podawać z frytkami.
Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 1 z 10

Bakłażana, cukinię, pomidory i cebulę pokrój w cienkie plastry.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 2 z 10

Paprykę oczyść i pokrój na duże płaskie kawałki.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 3 z 10

Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, posiekaną bazylią, octem balsamicznym, solą i pieprzem.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 4 z 10

Zamarynuj warzywa i odstaw na 30 minut do lodówki.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 5 z 10

Majonez połącz z ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 6 z 10

Chleb opiecz na grillowej patelni tak, by zrobiły się na nim przyrumienione dekoracyjne paski.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 7 z 10

Warzywa wyjmij z marynaty i przypiecz je również na patelni tak, by zrobiła się na nich kratka.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 8 z 10

Tosty posmaruj sosem majonezowym.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 9 z 10

Ułóż na nich sałatę i warzywa grillowane.

Sandwicz wegetariański z grillowanymi warzywami

Krok 10 z 10

Tak przygotowane tosty możesz podawać z frytkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dzień Matki
  • Grill
  • Kanapki
  • Karnawał
  • Kolacja
  • Lunch
  • Pescetarian
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu