Sałatka z tuńczykiem
9min
Łatwy
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
4
Ogórek kiszony
3
Jajko gotowane na twardo
1 trochę
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
.
Wartości odżywcze
Białko
19.49 g
Węglowodany
5.32 g
Tłuszcze
24.26 g
Wartość energetyczna
323.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
9 min
Krok 1
5 min
Odsączoną kukurydzę mieszamy z pokrojonymi w kostkę gotowanymi jajkami i lekko odsączonymi ogórkami (w sytuacji braku czasu i gotowanych jajek :) sałatka dobrze smakuje również bez jajek).
Krok 2
3 min
Dodajemy majonez. Zawartość "gładzimy", a na wierzchu układamy widelcem cząstki tuńczyka.
Krok 3
1 min
Wystarczy dla 2-3 głodnych osób. Smacznego!
Sałatka z tuńczykiem to pyszne, pożywne, a zarazem bardzo szybkie danie, które możesz przygotować w kilka chwil. Do wykonania potrawy potrzebujesz puszkę tuńczyka i kukurydzy, ogórki, jajka ugotowane na twardo i Majonez dekoracyjny WINIARY. Tak proste danie zachwyci swym smakiem, możesz zabrać je do pracy lub na uczelnię!
Komentarze 0